Moscova s-a opus prin veto la ONU crearii unui tribunal special privind prabusirea zborului MH17. Reactia Ucrainei


Ultimul update: Duminica 02 August 2015 00:01
Data publicarii: Joi 30 Iulie 2015 09:04
Categorie: Stiri externe

Rusia s-a opus prin veto miercuri in Consiliul de Securitate al ONU unei rezolutii ce ar fi creat un tribunal special pentru a-i judeca pe cei responsabili de prabusirea zborului MH17 doborat in iulie 2014 in estul Ucrainei, informeaza AFP.

Unsprezece tari au votat pentru, trei s-au abtinut (China, Venezuela, Angola), informeaza Agerpres.

Chiar inainte de vot, cele 15 tari membre au tinut un minut de reculegere in memoria celor 298 de victime ale prabusirii Boeing-ului malaezian, in majoritate olandezi.

Ucraina promite justitie

Presedintele ucrainean Petro Porosenko a promis miercuri justitie rudelor victimelor prabusirii zborului MH17, in ciuda votului Rusiei fata de crearea unui tribunal special in timpul votarii unei rezolutii in Consiliul de Securitate al ONU, relateaza AFP.

"Rezultatele vorbesc de la sine", a scris pe pagina sa de Facebook presedintele ucrainean citand rezultatele votului din Consiliul de Securitate al ONU (11 pentru, trei abtineri si vetoul Rusiei).

"Dar Ucraina nu se va opri aici", a adaugat Porosenko. "Vinovatii trebuie pedepsiti. Este de datoria noastra fata de victime si familiile lor".

Ucraina acuza Rusia ca a furnizat rebelilor prorusi din estul Ucrainei racheta ce ar fi doborat zborul Malaysia Airlines in iulie 2014, aminteste France Presse.

Cei 298 de pasageri ai Boeing-ului 777 asigurand legatura Amsterdam - Kuala Lumpur au murit.

Rusia la randul ei da vina pe armata ucraineana.

Rezultatele unei anchete efectuate de Olanda urmeaza a fi publicate in octombrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO