Momentul în care un soldat rus își ia viața pentru a nu fi capturat. „Este o practică comună, propaganda este de vină”
Ucrainenii par hotărați să le amintească zilnic locuitorilor Moscovei că țara lor e în război. Încă un atac cu drone a vizat dimineață zgârie-norii din centrul capitalei ruse.
Potrivit experților dronele folosite - mici, ușoare și capabile să străbată lent chiar și mii de kilometri - pun probleme apărării anti-aeriene rusești calibrată să detecteze rachete balistice.
Vladimir Putin a invadat Ucraina pretinzând că vrea să-și securizeze țara. Ce a obținut în realitate este intrarea vecinei Finlanda în NATO perspective similare pentru Ucraina și atacuri constante asupra Moscovei.
Două drone, cel mai probabil de fabricație ucraineană, au lovit în această dimineață un zgârie-nori din centrul Moscovei. E a doua oară în ultimele trei zile când clădirea respectivă e atacată cu drone. Șapte ministere ale guvernului rus au birouri aici, inclusiv ministerul Economiei și Ministerul Dezvoltării Digitale și al Comunicațiilor.
De data asta a fost avariată faţada de la etajul al 21-lea. Și s-au spart geamurile pe o suprafaţă de 150 de metri pătraţi.
Atacul arată faptul că Rusia nu are capacitatea de a-și apăra capitala în fața unor atacuri cu drone kamikaze.
Cetățean: ”Care securitate? Noi locuim în turnul învecinat, în Oko Tower. Am văzut pe geam venind ambulanța, poliția în toiul nopții. E înfricoșător să te trezești noaptea în bubuitul exploziilor”.
Dmitri Peskov, purt[tor de cuvânt Kremlin: „Este adevărat, amenințarea există, e un lucru evident, dar se iau măsuri”.
John Kirby - purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de securitate al SUA: ”SUA nu încurajează şi nu nu ajută la efectuare de atacuri pe teritoriul Rusiei„.
În plenul Consiliului de Securitate al ONU, delegația rusă și-a manifestat vehement indignarea.
Dmitry Polyanskiy, adjunctul șefului delegației ruse la ONU: ”Care e noima folosirii dronelor pentru a ataca Moscova și alte orașe? Asta fără să mai menționăm sutele de acte teroriste împiedicate de forțele noastre de securitate”.
Reprezentantul Rusiei se face că uită că armata lui folosește drone kamikaze iraniene încă din septembrie 2022, vizând cu predilecţie obiective civile.
Ferit Hoxha, reprezentantul Albaniei la ONU:”Care e definiția utilizării dronelor kamikaze iraniene, care distrug școli, grădinițe și spitale? Cum ar trebui să numim încăpățânarea (rușilor) de a ataca cu scopul de a distruge în mod deliberat centralele electrice în mijlocul iernii, dacă nu terorizare a populației?”
Chiar ieri, ruşii au ucis 6 ucraineni, între care o copilă de 10 ani, şi au rănit alţi 75 când au bombardat un bloc de apartamente din Krivoi Rog.
În altă ordine de idei, un reportaj realizat de postul francez BFM aduce în atenţie o problemă dramatică în rândul forţelor ruse de pe front.
În aceste imagini, ucrainenii sunt pe punctul să cucerească tranşeele inamice în zona Bahmutului. Rănit, acest soldat rus își ia viaţa.
Andrei, operator dronă: ”Am fost surprinşi, şocaţi chiar.(Rusul) a înţeles că nu va ajunge niciun ajutor la el şi că va muri în chinuri în acea groapă, în faţa căreia erau deja stivuite trupurile camarazilor săi”.
Într-o altă înregistrare, un alt soldat rus rănit a fost surprins că își pune capăt zilelor. Potrivit acestui militar experimentat, ruşii preferă să se sinucidă decât să ajungă prizonieri.
Evgheni, operator drone: ”Am asistat la multe situaţii similare. Principalul motiv pentru care (ruşii) nu se predau este propaganda. Sunt convins de asta. În Rusia, propaganda e atât de puternică încât zăpăceşte minţile acestor oameni. Ei chiar cred că, dacă îi capturăm, ne vom bate joc şi de ei şi le vom tăia capetele”.
Ministerul rus al apărării a refuzat să comenteze aceste cazuri.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, razboi, soldat rus, sinucigas,
Dată publicare:
01-08-2023 19:42