Mitt Romney se va lupta cu Barack Obama la alegerile prezidentiale. Clint Eastwood il sustine. VIDEO

Dată publicare: 31-08-2012 08:23
Dată actualizare: 02-10-2012 12:08


Clint Eastwood

Mitt Romney a acceptat joi seara nominalizarea partidului republican pentru alegerile prezidentiale din 6 noiembrie. El le-a cerut suporterilor sai "sa intoarca pagina" presedintiei Obama si "deceptiilor din ultimii patru ani".

"Domnule presedinte (al partidului) si delegati, accept nominalizarea voastra la presedintia Statelor Unite", a adaugat el, vizibil emotionat, in ultima zi a conventiei republicane la Tampa (Florida).

"Fac acest lucru cu umilinta, profund emotionat de increderea pe care o aveti in mine. Este o mare onoare si o si mai mare responsabilitate, iar in aceasta seara va cer sa mergeti cu mine catre un viitor mai bun", a adaugat fostul om de afaceri multimilionar, in varsta de 65 de ani si fost guvernator al statului Massachusetts (2003-2007).

"Ceea ce are nevoie in prezent tara noastra nu este nici complicat, nici profund. America are nevoie de locuri de munca", a adaugat el, dezvaluind un plan in cinci puncte pentru crearea a 12 milioane de locuri de munca.

Intr-un discurs intrerupt periodic de aplauze, in care candidatul a incercat sa isi umanizeze imaginea vorbind intre altele despre familia si credinta sa mormona, el a adaugat ca "a venit timpul pentru reinniorea promisiunii Americii".

"America a fost rabdatoare, dar astazi a venit momentul sa intoarcem pagina", a declarat el. Inceputul discursului sau a fost intrerupt pentru scurt timp de trei manifestanti, doi barbati si o femeie. "Democratia nu este o afacere", a strigat unul dintre ei. "Trebuie sa ne gandim la oameni inaintea profitului".

 Romney, in varsta de 65 de ani, se va confrunta la 6 noiembrie cu presedintele democrat Barack Obama, in varsta de 51 de ani, la alegerile prezidentiale. El a adaugat joi ca "i-ar fi placut ca presedintele Obama sa fi reusit, pentru ca vrea ca America sa reuseasca. Dar promisiunile sale au cedat locul deceptiei si diviziunii". "Nu este ceva ce am acceptat", a adaugat el.

Aceasta a fost a doua oara cand Mitt Romney, care timp de mai multi ani a inregistrat succese in sectorul privat dar nu a reusit sa creeze o legatura cu alegatorii, se prezinta la investitura republicana. El a esuat in 2008 in fata lui John McCain, invins in cele din urma de Barack Obama in cursa pentru Casa Alba.

La finalul acestei conventii, Mitt Romney a avut si o supriza pentru fanii sai republicani. Celebrul Clint Eastwood a venit personal pentru a tine un mic discurs anti-Obama. 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO