Misterul zborului MH370. Descoperirea care ar putea raspunde la cea mai mare intrebare din aviatia moderna

Ultima actualizare: 24-10-2015 07:01
MH370

Echipele aflate in cautarea zborului MH370 au o noua pista de investigatie, dupa o analiza mai atenta a imaginilor surprinse in sudul Oceanului Indian.

Autoritatile australiene aflate in cautarea aeronavei disparute in martie 2014 au cerut ca o portiune de pe fundul Oceanului Indian sa fie reexaminata, dupa ce mai multe imagini par sa indice prezenta unor obiecte ce ar putea fi din epava avionului.

Initial, echipajul de cautare nu a luat in seama imaginile si a considerat ca, cel mai probabil, sunt doar roci. Insa acestea seamana izbitor de mult cu imaginile surprinse in 2009, pe fundul Oceanului Atlantic, cand un avion al companiei Air France s-a prabusit, cu 228 de oameni la bord.

"Credem ca imaginile au indiciile unui impact clasic, similar cu cele vazute in alte cazuri ale unor avioane prabusite in apa. Orice banuiala trebuie investigata cu prioritate maxima", a declarat Biroul Australian de Siguranta a Transportului Aerian.

Operatiunea de cautare, cea mai costisitoare din istoria aviatiei, nu a avut succes pana in prezent in gasirea aeronavei care a disparut de pe radare pe 8 martie 2014, cu 239 de oameni la bord, in timpul unui zbor din Kuala Lumpur spre Beijing.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO