Ministrul libian de externe a fost suspendat din funcție şi are interdicţie de călătorie. Ce greșeală a comis
Ministrul libian de externe, Najla Al Mangoush, a fost suspendat, sâmbătă, din funcţie şi a fost supus unei interdicţii de călătorie, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Consiliului prezidenţial, informează Agerpres, care citează AFP.
Preşedinţia a deschis o anchetă ''pentru încălcări administrative'', a declarat, sâmbătă, purtătoarea de cuvânt, Najla Weheba, pentru canalul Libya Panorama.
Potrivit site-ului de ştiri El-Marsad, apropiat de generalul Khalifa Haftar, omul forte din estul Libiei, ea ar fi luat decizii de politică externă fără a consulta Consiliul prezidenţial (CP).
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Potrivit unui decret semnat de Consiliul prezidenţial şi preluat de mass-media, "a fost înfiinţată o comisie de anchetă prezidată de Abdallah Allafi, vicepreşedinte al CP". Aceasta trebuie să-şi prezinte raportul în termen de cel mult 14 zile.
Suspendarea şi interdicţia de călătorie decisă împotriva doamnei Mangoush intervine cu câteva zile înainte de desfăşurarea la Paris a unei conferinţe internaţionale privind Libia.
Conferinţa, programată pentru 12 noiembrie, are ca scop pregătirea alegerilor prezidenţiale din 24 decembrie, care ar trebui să fie urmate, o lună mai târziu, de alegeri parlamentare. Aceste scrutine ar trebui să pună capăt unui deceniu de haos în ţară după căderea în 2011 a regimului lui Muammar Gaddafi.
Depunerea candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale urmează să înceapă duminică.
După ani de conflicte armate şi diviziuni regionale între est şi vest, un nou guvern interimar a fost numit la începutul acestui an, sub egida ONU, pentru a conduce tranziţia până la alegerile generale de la sfârşitul anului.
Pentru comunitatea internaţională, prioritatea este organizarea acestor alegeri decisive, dar acestea rămân înconjurate de incertitudine, din cauza disensiunilor interne puternice, în special între regiunile de est şi de vest.