Mesaj de încurajare de la OMS, după ce pandemia a făcut peste 1 milion de victime
"Nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor", a declarat marţi directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care a dorit să transmită un mesaj într-o perioadă în care COVID-19 a ucis peste 1 milion de persoane.
"Lecţia cea mai importantă este mereu aceeaşi: oricare ar fi stadiul epidemiei, nu este niciodată prea târziu pentru a schimba cursul lucrurilor", a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus, care conduce lupta împotriva celei mai grave pandemii din ultimul secol din poziţia de director general al OMS, potrivit Agerpres, care citează un editorial publicat în cotidianul britanic The Independent.
Editorialul a apărut în aceeaşi zi în care OMS a înregistrat decesul cu numărul 1.000.000 cauzat de o pandemie care a izbucnit la sfârşitul lunii decembrie 2019 în China şi s-a răspândit apoi în câteva luni în lumea întreagă, infectând cel puţin 33 de milioane de persoane, dintre care unele rămân cu sechele grave.
"Un milion de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19 şi încă şi mai multe suferă din cauza pandemiei", a subliniat directorul OMS, insistând totodată asupra rapidităţii fără precedent cu care omenirea a reuşit să pună la punct teste de depistare şi să se mobilizeze pentru a descoperi cât mai repede posibil vaccinuri eficiente şi sigure.
"Singurul lucru pozitiv la acest virus este că poate fi stopat", a declarat și purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva
Pandemia de COVID-19, care a părut pentru o vreme că se afla sub control în mare parte a lumii, înregistrează în prezent o recrudescenţă accelerată odată cu redeschiderea economiilor naţionale. OMS a înregistrat un record de 4 milioane de infectări confirmate în ultimele două săptămâni la nivel mondial.
Directorul general al OMS a insistat pe "cele patru etape esenţiale pe care toate ţările, toate comunităţile, toţi indivizii trebuie să se concentreze pentru a stăpâni epidemia: evitarea amplificării lucrurilor, reducerea mortalităţii prin protejarea celor mai vulnerabili, fiecare individ trebuie să facă eforturi. Iar guvernele trebuie să folosească toate mijloacele pentru a detecta şi a izola cât mai repede posibil infecţiile şi să evite astfel costisitoarele măsuri de izolare pe scară largă".
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!