Mercenarii lui Ghaddafi recuceresc oras dupa oras

Ultima actualizare: 16-10-2012 20:24

In timp ce lumea intreaga priveste spre dezastrul din Japonia, Ghaddafi nu sta cu mainile in san. Mercenarii lui recuceresc oras dupa oras si se apropie tot mai mult de Benghazi. Acesta este locul unde au inceput protestele, simbolul miscarii de protest.

Daca l-ar recastiga, Ghaddafi si-ar spori considerabil sansele de a ramane de la putere.

Fortele guvernamentale libiene recuceresc oras dupa oras, in timp ce rebelii se retrag in graba, luand cu ei putinele arme pe care le au. Asa s-a intamplat in Ben Jawad, Ras Lanouf si Brega.

Brega este un oras strategic pe harta energetica a Libiei. Aici se afla o mare rafinarie si o uzina de prelucrare a gazului natural. Mare parte din energia de care are nevoie Benghazi, cartierul general al revoltei impotriva lui Ghaddafi, provine de aici.

La Benghazi, zgomotul manifestatiilor nu poate acoperi strigatele de disperare ale celor care s-au crezut liberi. Tensiunea se face simtita pe strazile orasului.

Oamenii sunt speriati, dar inca mai spera ca Occidentul le va veni in ajutor.

Noi discutii pe aceasta tema vor avea loc luni, la Paris, intre ministrii de externe din G8. Insa pentru rebelii de la Benghazi s-ar putea sa fie prea tarziu.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO