Melania Trump, discurs despre importanta drepturilor femeilor, in paralel cu protestele intitulate "O zi fara femei"
Prima doamna a Americii a gazduit primul eveniment de cand se afla la Casa Alba. De 8 martie, Melania Trump a sustinut un discurs despre importanta drepturilor femeilor.
Intre timp, in mai multe state din America au avut loc manifestatii, denumite strategic "O zi fara femei". Miile de persoane prezente au protestat fata de misoginism si inegalitatea dintre sexe.
Melania Trump a intrat in ropote de aplauze in sala din Casa Alba decorata extravagant cu flori naturale si a sustinut un discurs in care a militat pentru drepturile femeilor.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La eveniment au participat 50 de femei, printre care si fiica cea mare a presedintelui, Ivanka Trump. La cateva sute de metri de Casa Alba sute de persoane protestau fata de inegalitatea dintre sexe si il blamau pe seful de la Casa ALba.
Tot in semn de protest, un restaurant din Washington DC a creat un meniu special pentru aceasta zi si le-a dat liber femeilor care lucreaza aici. Din meniu au fost taiat jumatate dintre felurile de mancare oferite si jumatate dintre tipurile de bautura.
In New York, un artist a instalat o statuie care infatiseaza o copila in fata celebrului taur de pe Wall Street. Fetita are o postura impunatoare, cu capul ridicat si cu mainile in sold.
Locul a fost ales special, in incercarea de a vedea cat mai multe femei la conducerea marilor companii. Acea fata pare un antagonism. Statuia a fost luata cu asalt de copii
Astfel de manifestii au avut loc si in Europa. In Italia, mii de femei au iesit pe strazile Romei pentru a portesta fata de discriminare si violenta. La fel s-a intamplat si in India, Japonia sau Australia.