Măștile anti-COVID se vor întoarce în Germania, dar Berlinul nu va copia măsurile Chinei
Germania va reintroduce în curând obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise pentru a ajuta la combaterea următoarei răspândiri a COVID-19.
Germanii vor fi obligați în curând să poarte măști de protecție în spațiile publice închise pentru a ajuta la combaterea următoarei răspândiri a COVID-19, dar nu se va reveni la închideri, la închiderea școlilor sau la starea de asediu, a declarat ministrul german al Justiției, Marco Buschmann, într-un interviu acordat ziarului național Morgen Post, citat de Politico.
Marco Baumann a declarat că, în timp ce valul de COVID-19 din timpul verii se atenuează, guvernul pregătește o măsură pentru un val puternic în toamnă și iarnă, pe care o va prezenta parlamentului pentru aprobare legislativă în septembrie. Una dintre principalele măsuri de combatere a unui nou val de coronavirus ar fi obligativitatea folosirii măștilor în spațiile publice închise.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Măsurile drastice ale Beijingului nu sunt un exemplu pentru Germania
"Eficacitatea măștilor pentru persoanele aflate în interior este de necontestat. De aceea, o anumită formă de purtare a măștilor în interior va juca cu siguranță un rol în conceptul nostru. Lucrăm deja cu cerințele privind măștile în transportul public local", a declarat Buschmann.
Același Buschmann a subliniat că parlamentarii din coaliție au fost de acord ca lockdown-ul și închiderea școlilor să nu se mai numere printre măsurile oportune în cel de-al treilea an de pandemie și că Germania ar imita "condițiile chinezești" dacă "ar închide nepăsător oamenii în casă" sau ar paraliza viața publică.
Citește și Autoritățile din Macao au decis să prelungească lockdown-ul cu încă o săptămână, din cauza Covid-19
"Efectele psihice și socio-psihologice ridicate, ca să nu mai vorbim de consecințele asupra educației tinerilor, le consider inacceptabile. O piatră de moară a fost pusă în jurul gâtului unei întregi generații de elevi și studenți", a declarat Buschmann.