Alertă din cauza valului șase al pandemiei de Covid-19. Ce măsuri impun autoritățile române

×

Valul șase al pandemiei de Covid face noi victime. Patru oameni au murit în ultimele 24 de ore, iar incidența îmbolnăvirilor crește vertiginos.  

 

Ploiești a intrat în scenariul galben

La Ploiești, primăria a arborat un drapel galben pe care scrie Covid, în semn de avertizare. Autoritățile nu au impus deocamdată restricții, deși Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor să revină la obligativitatea purtării măștii de protecție.

Citește și OMS vrea reintroducerea măștilor de protecție

La Ploiești, Direcția de Sănătate Publică a anunțat că orașul a intrat în scenariul galben, cu o incidență cumulată de 1,72. Vestea a dat frisoane tuturor, deși nu mai suntem în stare de alertă, iar restricțiile sanitare nu intră în vigoare automat. Pot fi impuse de comitetul local pentru situații de urgență, care nu s-a întrunit încă.

Citește și
covid centaurus
"Centaurus". Noua variantă super mutantă a Covid care stârnește îngrijorare

Totuși, situația devine tot mai gravă. În Prahova, ambulanțele merg zilnic la circa 100 de persoane, pentru a face teste rapide anti-covid. Jumătate au rezultat pozitiv, spun medicii.

Mădălin Ipatie, manager ambulanță Prahova: „Problema e că începem să ne descurcam din ce în ce mai greu. Valurile trecute am avut noroc că fiind și stare de alertă am putut detașa și ne-am ajutat de niște echipaje suplimentare. Acum singura soluție pe care o văd este voluntariatul.”

 

Secțiile spitalelor încep să se aglomereze

Potrivit ultimei raportări a Ministerului Sănătății, în toată țara sunt depistate peste 4.000 de noi cazuri pe zi.

La București, incidența înregistrată la 14 zile este de 3,04, ceea ce ar însemna scenariul roșu dacă ar fi declarată stare de alertă.

Tot mai mulți oameni așteaptă din nou la rând să se testeze.

Pacient: „Am avut febră, dureri musculare, acum am gura uscată și m-a trimis de la cabinet să fac test.”

Secțiile spitalelor încep să se aglomereze, iar numărul copiilor internați a crescut foarte mult. La Ploiești, secția de infecțioase este plină.

Andrei Ilinca, director medical: „Avem internați 34 de pacienți. Dintre aceștia, 30 au forme medii iar patru sunt internați în terapie cu forme grave.”

Organizația Mondială a Sănătății a cerut guvernelor să impună din nou folosirea măștii sanitare, dar autoritățile române nu au reacționat deocamdată. Rămâne la latitudinea fiecăruia dacă vrea să se protejeze.

Localnic:
„Unde e aglomerație trebuie să porți mască.”

Localnică: „Mereu am purtat-o și mă protejez.”

Reporter: Vă e teamă să nu vă îmblnăviti?

Localnică: „Da, desigur.”

Vaccinarea reprezintă în continuare o armă împotriva bolii, dar sunt puțini aceia care se hotărăsc acum să facă prima doză.

Citește și...
OMS vrea reintroducerea măștilor de protecție
OMS vrea reintroducerea măștilor de protecție

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că virusul Covid-19 „circulă liber” și că pandemia nu este nici pe departe încheiată. Avertismentul OMS vine pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri și decese asociate Covid-19.  

"Centaurus". Noua variantă super mutantă a Covid care stârnește îngrijorare

Centaurus, o nouă variantă a Covid, strârnește îngrijorare, deoarece se răspândește rapid în India și a ajuns deja în Marea Britanie.

Coronavirus România, 13 iulie 2022. Peste 3.700 de cazuri noi de Covid 19
Coronavirus România, 13 iulie 2022. Peste 3.700 de cazuri noi de Covid 19

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.777 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 267 mai puține față de ziua anterioară. De asemenea, au fost raportate patru decese.

Vicepreședintele Comisiei de Sănătate: Numărul cazurilor de Covid 9 este mult mai mare în realitate

Adrian Wiener, vicepreședinte al Comisiei de Sănătate, avertizează că numărul cazurilor de Covid 9 este mult mai mare în realitate.

Ne apropiem de un nou val: Cât au crescut cazurile de covid în Europa și nu numai

Temerile că se apropie noul val Covid sunt din ce în ce mai întemeiate, având în vedere că numărul cazurilor este în continuă creștere în cele mai multe țări.

Recomandări
România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri
România trimite ajutor umanitar în Franţa. Arafat: am mobilizat peste 70 de pompieri

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, joi, CNSU pe tema acordării unui ajutor umanitar extern de urgență autorităților din Franța, în urma consultării cu președintele Klaus Iohannis pe acest subiect, potrivit unei informări a Guvernului.

Cresc tensiunile dintre Rusia și Letonia. Moscova condamnă ”xenofobia bestială” de care dă dovadă statul baltic
Cresc tensiunile dintre Rusia și Letonia. Moscova condamnă ”xenofobia bestială” de care dă dovadă statul baltic

Rusia a condamnat joi rezoluţia adoptată de parlamentul leton care desemnează Rusia "stat care susţine terorismul", relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Conference League, turul III preliminar: FCSB - DAC Dunajska Streda, LIVE pe PRO TV și VOYO, azi, de la 20:30
Conference League, turul III preliminar: FCSB - DAC Dunajska Streda, LIVE pe PRO TV și VOYO, azi, de la 20:30

FCSB și DAC Dunajska Streda se vor întâlni, joi, pe Arena Națională, de la ora 20:30, în manșa a doua a turului III preliminar al Conference League. Meciul va fi LIVE pe PRO TV și VOYO.