Legata de maini, batuta, arestata si violata de politia egipteana. Tortura unei scriitoare. VIDEO

Mona

O editorialista americano-egipteana, Mona Eltahawy, arestata in timp ce participa la manifestatiile din piata Tahrir din Cairo, a anuntat pe contul sau de Twitter ca a fost eliberata, joi, dupa ce a fost agresata sexual de politisti, relateaza AFP.

"Sunt libera", a scris ea dupa 12 ore petrecute in arestul politiei.

"In afara de faptul ca m-au batut, cainii (scutierii) m-au facut sa suport cea mai rea agresiune sexuala", a adaugat ea.

"Cinci sau sase (politisti) mi-au atins sanii si partile genitale si nu mai puteam numara mainile care incercau sa imi intre in pantaloni", a precizat ea.

"Radiografiile arata ca am fracturi la bratul stang si la mana dreapta", a declarat ea, postand online fotografii cu membrele in gips.

Citește și
Egipt - COVER
Criza in Egipt. Sute de mii de oameni ies in strada pentru a forta demisia autoritatilor militare
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Cum se face testul virginitatii in Egipt. Femeia care da in judecata armata

Anterior, jurnalista care locuieste la New York afirmase ca a fost "arestata si batuta" de barbati din Ministerul de Interne.
Recompensata cu mai multe premii, Eltahawy scrie periodic despre problemele legate de islam si tarile arabe.

Incepand de sambata, confruntari sangeroase au loc intre politie si manifestantii care cer plecarea armatei de la conducerea Egiptului. Acestea s-au soldat cu 38 de morti.

O alta jurnalista, de la postul de televiziune France 3, a declarat joi ca a fost batuta si agresata sexual in Piata Tahrir din Cairo, unde realiza un reportaj. Caroline Sinz a declarat ca ea si cameramanul care o insotea, Salah Agrabi, incepusera sa lucreze pe o strada situata in apropierea Ministerului egiptean de Interne, unde in ultimele sase zile au avut loc grave confruntari intre protestatari si politie.

  "Filmam pe strada Mohamed Mahmoud cand am fost atacati de adolescenti de 14 - 15 ani", a povestit jurnalista.

Cei doi au fost separati unul de celalalt. "Am fost agresati de o multime de persoane. Mi-au dat jos hainele si m-au atins intr-un mod care corespunde definitiei de viol", a explicat corespondenta France 3.

"Cateva persoane au incercat sa ma apere, dar nu au reusit. Am fost linsata. A durat trei sferturi de ora. Am crezut ca mor", a explicat jurnalista.

Una dintre principalele corespondente in strainatate ale postului de televiziune CBS, Lara Logan, a povestit deja ca a fost victima unei agresiuni sexuale la Cairo la 11 februarie, in sectorul Tahrir, in aceeasi zi in care a fost inlaturat de la putere presedintele Hosni Mubarak.

"O perioada de timp foarte lunga m-au violat cu mainile", a declarat ea pentru New York Times la intoarcerea in Statele Unite, adaugand ca agresiunea a durat circa 40 de minute si a fost comisa de un grup de 200-300 de barbati.

Organizatia Reporters Sans Frontières (RSF) a denuntat joi conditiile de munca ale jurnalistilor care transmit de la protestele din Egipt.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Mii de egipteni refuza oferta armatei si continua protestele.
Mii de egipteni refuza oferta armatei si continua protestele. "Tantawi e Mubarak in uniforma"

Mii de egipteni ocupau in continuare miercuri dimineata piata Tahrir din Cairo, pentru a cere indepartarea cat mai rapida a guvernarii militare.

Criza in Egipt. Sute de mii de oameni ies in strada pentru a forta demisia autoritatilor militare
Criza in Egipt. Sute de mii de oameni ies in strada pentru a forta demisia autoritatilor militare

GALERIE FOTO si VIDEO. Egiptenii sunt la un pas de a darama inca un guvern, al 2-lea pe anul acesta. Executivul de la Cairo si-a anuntat demisia luni seara, in a 3-a zi de confruntari sangeroase.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.