Marcelo Crivella, primarul din Rio de Janeiro, reținut pentru corupție. Ancheta vizează spălarea de bani printr-o biserică
Marcelo Crivella, primarul din Rio de Janeiro, a fost reținut marți, acuzat de corupție. El ar fi făcut parte dintr-o rețea infracțională care acționa în interiorul municipalității.
Este o anchetă referitoare la un prezumtiv sistem de corupţie în interiorul municipalităţii braziliene, a confirmat parchetul, potrivit AFP și Agerpres.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Potrivit imaginilor difuzate de televiziunea GloboNews, Marcelo Crivella, care mai avea doar nouă zile de mandat, a fost ridicat de poliţia civilă şi procuratură înainte de ora locală 06.00, în cartierul de lux Barra de Tijuca. Crivella a fost dus la poliţie pentru a fi audiat.
„Sunt primarul care a acţionat cel mai mult împotriva corupţiei la Rio de Janeiro. Cer să se facă dreptate”, le-a declarat Crivella jurnaliștilor.
Tot marți au mai fost reținute şi alte persoane, printre care omul de afaceri Rafael Alves, bănuit de a fi creierul afacerii şi fratele acestuia, Marcelo Alves, fost preşedinte al agenţiei municipale de turism Riotur.
Mauro Macedo, fost trezorier al campaniei lui Crivella şi văr al pastorului evanghelic Emir Macedo, fondatorul Bisericii universale a Regatului lui Dumnezeu (IURD, neo-penticostală), dar şi unchiul lui Marcello Crivella, au fost ridicați de polițiști.
Ancheta începută în 2018 a arătat că firmele care doreau să încheie contracte cu Riotur îi remiteau cecuri omului de afaceri Rafael Alves.
Biroul procurorului a deschis recent o anchetă privind presupusa folosire a bisericii IURD pentru spălare de bani.
Crivella, în vârstă de 63 de ani, încheie astfel un mandat marcat de numeroase controverse, în care a făcut obiectul mai multor proceduri vizând proasta gestiune, fiind acuzat că a amestecat politica şi religia şi i-a favorizat pe membrii bisericii sale.