Maduro a promis că îi va pedepsi pe "trădătorii" regimului său. Prima sa țintă

×
Codul embed a fost copiat

În Venezuela, Juan Guaido, liderul opoziției auto-intitulat şi președinte interimar a chemat la grevă generală și continuarea demonstrațiilor. Doar că și președintele ales Nicolas Maduro și-a chemat simpatizanții în stradă.

Și a promis să-i pedepsească pe "trădătorii" responsabili - spune el - de "revolta militară eșuată". La Caracas au continuat ciocnirile între susținătorii opoziției și forțele de represiune ale regimului cu zeci de răniți și cel puțin o persoană decedată

Manifestanții care s-au săturat de regimul Maduro se adună în apropierea bazei aeriene La Carlota, unde Juan Guiado susține că se bucură de sprijinul unui grup de soldaţi.

Dacă locuitorii capitalei au ieşit în număr mare în sprijinul lui Guaido, acesta nu pare să fie reuşit pariul de a face miercuri, în ziua de 1 Mai, "cea mai mare manifestaţie din istoria ţării".

Cu o zi înainte, Guaido îndemna armata să se ridice împotriva puterii. Această tentativă de insurecţie s-a dovedit, însă, un eşec după ce principalii reponsabili militari şi-au reafirmat sprijinul pentru Nicolas Maduro.

Citește și
Protest la Venezuela
Mai mulți comandanți au trecut de partea lui Juan Guaido. Reacția cetățenilor

Nicolas Maduro: "Vom fi în continuare victorioși, în toate, de acum și în luna pe care o avem în față. Nu am nicio îndoială."

Maduro a promis că îi va pedepsi pe "trădători"

Maduro a promis că îi va pedepsi pe trădători. Şi l-a acuzat direct pe John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Trump, că a instigat la revoltă împotriva regimului său - singurul legitim, din Venezuela.

John Bolton: "Maduro este înconjurat acum de scorpioni închiși în sticlă. Este o chestiune de timp."

Consilierul președintelui Trump pentru securitate națională, John Bolton, dar și alți oficiali americani și-au exprimat speranţa ca Juan Guaido își va asuma puterea printr-o tranziție pașnică. Dar șeful diplomației americane şi şeful Pentagonului au avertizat că "o acțiune militară este posibilă. Dacă va fi necesar, asta vor face Statele Unite".

Asemenea declaraţii sporesc din nou tensiunile intre Statele Unite şi Rusia, principalul susţinător al regimului Maduro.

"Influenţa Americii în Venezuela este distructivă şi violează legile internaţionale - i-a transmis ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, omolgului sau de la Washington, Mike Pompeo.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citește și...
Criza din Venezuela, noi proteste. Manifestanți anti Maduro, atacați de poliție. VIDEO
Criza din Venezuela, noi proteste. Manifestanți anti Maduro, atacați de poliție. VIDEO

Susținători ai președintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, dar și opozanți ai acestuia, au organizat miercuri  noi manifestații în capitala țării, Caracas, relatează BBC.

Mai mulți comandanți au trecut de partea lui Juan Guaido. Reacția cetățenilor
Mai mulți comandanți au trecut de partea lui Juan Guaido. Reacția cetățenilor

După o zi de proteste violente și represiune, Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, care s-a autoproclamat președinte interimar, şi-a îndemnat susținătorii să iasă din nou în stradă miercuri.

Recomandări
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina
Antony Blinken a ajuns la București. Oficial american: Va anunţa un ajutor pentru infrastructura energetică din Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va anunţa marţi, la Bucureşti, un ajutor pentru restabilirea capacităţii de transport a energiei electrice în Ucraina, a declarat un oficial de rang înalt al Departamentului de Stat, citat de Reuters.

ONU califică drept
ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei: "Ce să mai simt? Mă învârt pe aici și plâng"

ONU califică drept "critică" situația umanitară din sudul Ucrainei. Numai în Nikolaev, aproape un sfert de milion de oameni suferă din lipsa căldurii, a apei și a energiei electrice.

Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO
Încă un bancomat din Constanța a fost aruncat în aer. VIDEO

Bancomatul instalat la Pavilionul expozițional din Constanța a fost ținta hoților care l-au aruncat în aer, la două săptămâni după ce s-a întâmplat același lucru la bancomatul din localitatea Castelu.