Lovitură pentru Trump. Anunțul unui avocat privind scandalul din Ucraina


Ultimul update: Duminica 06 Octombrie 2019 19:12
Data publicarii: Duminica 06 Octombrie 2019 18:34
Categorie: Stiri externe
Trump-Zelenski

Un cabinet american de avocatură a anunţat, duminică, pe Twitter, că reprezintă mai mulţi avertizori de integritate în legătură cu cazul Ucraina, în urma căruia Donald Trump face obiectul unei proceduri de destituire.

Acest cabinet apără interesele unui prim membru al serviciilor de informaţii care a semnalat că o convorbire telefonică de la 25 iulie între Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelinski a fost, în opinia sa, necorespunzătoare.

"Pot confirma că echipa mea şi cabinetul meu reprezintă mai mulţi avertizori de integritate", a scris pe Twitter avocatul Andrew Bakaj, citat de AFP.

Anunţul acestuia vine la scurt timp după ce postul de televiziune ABC News a citat un alt avocat al aceleiaşi firme, Mark Zaid, spunând că există un al doilea avertizor de integritate dispus să depună mărturie în privinţa lui Trump, informează Agerpres.

Potrivit lui Zaid, care îl reprezintă şi pe primul avertizor de integritate, ale cărui informaţii au provocat deschiderea acestei anchete, al doilea client al său este de asemenea membru al serviciilor de informaţii şi are cunoştinţă directă de unele elemente evocate de primul avertizor de integritate, în legătură cu discuţia dintre Trump şi Zelenski.

Acest al doilea martor a fost audiat de inspectorul general al serviciilor de informaţii, Michael Atkinson, potrivit lui Zaid. Însă el nu a contactat şi nu a fost contactat încă de comisiile parlamentare care derulează ancheta.

Informaţia că ar exista un al doilea avertizor a apărut prima dată vineri seară în New York Times, potrivit căruia acesta ar fi la rândul său alarmat de atitudinea preşedintelui faţă de Ucraina.

Trump a spus din nou sâmbătă că discuţia telefonică avută cu Zelenski nu a avut nimic necorespunzător, acuzându-l pe avertizorul de integritate că este inexact în versiunea sa privind faptele.

 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO