Un pui de broască țestoasă a murit după ce a înghițit 104 bucăți de plastic

06-10-2019 16:43

broasca testoasa, plastic

Un pui de broască țestoasă care a ajuns pe plaja Boca Raton din Florida a murit la scurt timp după ce a fost descoperit, având în stomac 104 bucăți de plastic.

Un centru pentru protecția animalelor din SUA, Gumbo Limbo Nature Center, a postat pe Facebook o fotografie cu micul animal, iar alături de el toate bucățile de plastic găsite în stomacul său după ce a murit.

Era slăbit și costeliv. Am văzut imediat că nu era bine”, a spus pentru CNN Emily Mirowski, asistentă la centrul pentru protecția animalelor.

Pur și simplu îți rupea sufletul. Însă este ceva de care știm și ne bucurăm că oamenii pot vedea în sfârșit această imagine, și sperăm că se va vorbi despre asta”, a mai spus ea.

Țestoasele care suferă din malnutriție din cauză că au înghițit plastic a devenit ceva atât de obișnuit la Gumbo Limbo Nature Center, încât cei de acolo au amenajat în fața sediului un loc în care pot fi puse broaștele țestoase. Așa a ajuns la ei și acest pui.

Faptul că în burțile lor se află acel plastic le dau broaștelor țestoase senzația că au mâncat, astfel că încep să nu mai mănânce.

Le dăm o cantitate mică de fluide zilnic, să se hidrateze. Apoi sperăm că vor scăpa de plastic pe cale naturală. Cel mai important lucru este să le ținem hidratate, ca să le revină apetitul”, mai spune Mirowski.

”Trebuie să reducem cantitatea de plastic cât mai mult posibil. Nu doar să reciclăm, ci să eliminăm plasticul din folosința zilnică. Fiecare bucată de plastic ce a fost făcută este încă acolo. Nu dispare niciodată, ci doar se rupe în mai multe bucăți.” a avertizat specialista.

 

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO