Locul unde copiii sunt pregătiți să se apere când sunt atacați de câini

Ultima actualizare: 11-01-2020 19:47

Copiii din Canberra află încă de la grădiniţă cum să se comporte cu câinii astfel încât să nu fie muşcaţi.

Specialiştii le explică micuţilor că blănoşii nu sunt întotdeauna prietenoşi. Şi îi învaţă cum să evite situaţiile neplăcute.

De la vârste fragede, copiii din Canberra află cum trebuie să se comporte cu animalele, unele mai mari decât ei. De pildă, puştii sunt învăţaţi cum să reacţioneze atunci când se întâlnesc cu un câine.

Jessica Van Groningen, educatoare: „Îi învăţăm pe copii că trebuie să îi lase în pace pe câini, atunci când nu e sigur să atingi câinii. De asemenea, le arătăm diverse limbaje corporale ale câinilor, de exemplu cum arată un câine care se simte speriat."

Educatorii vor să îi înveţe pe cei mici şi cum să devină proprietari responsabili de animale.

Karen Martin, educatoare: „Efectuăm numeroase excursii în comunitate, astfel încât este bine să înveţe cum să îi abordeze pe proprietarii care au câini."

Autorităţile încurajează acest program, mai ales că au fost multe cazuri de copii muscatzi de câini.

Chris Steel, reprezentant al primăriei: „Copiii de la zero la patru ani sunt cei mai predispuşi să fie muşcaţi de către un animal în comunitatea noastră şi de aceea acest program este orientat spre acest segment de vârstă."

Datorită proiectului, numărul copiilor care au căzut victime câinilor a scăzut, spun oficialii.

În plus, există o nouă abordare a dresorilor de animale, care încearcă să pregătească necuvântătoarele pentru întâlnirile cu micuţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO