Operațiune de amploare pentru salvarea unui câine. Ce s-a întâmplat cu animalul

Ultima actualizare: 04-01-2020 09:03

Într-un oraş din statul american Oklahoma, un căţel ghinionist a pus pe jar un cartier întreg.

Vecinii, pompierii, echipele de intervenţie de la compania de energie electrică şi cei de la canalizare s-au străduit două ore ca să scoată patrupedul dintr-o conductă de scurgere pluvială, unde rămăsese înțepenit.

Până la urmă, pompierii au folosit un excavator ca să ajungă la cățel și să-l aducă teafăr la suprafață.

Operaţiunea de salvare a fost declanşată imediat după lăsarea serii. O localnică din oraşul american Tulsa i-a anunţat pe pompieri că unul dintre căţeii ei, un ciobănesc de Pirinei, a căzut într-o gură de canalizare din spatele casei şi nu mai poate să iasă la suprafaţă. Mai multe echipaje au ajuns la faţa locului.

Proprietara câinelui: „Încearcă să-mi scoată căţelul la suprafaţă şi sper că vor reuşi, e ca propriul meu copil.”

Căţelul rămăsese înţepenit în conductă la aproape 20 de metri distanţă de capătul acesteia. Ca să ajungă la el, pompierii au adus un excavator cu ajutorul căruia au săpat o groapă adâncă de doi metri, apoi au tăiat conducta. Întreaga operaţiune a durat mai bine de două ore.

Pompier: „A fost un antrenament bun pentru noi chiar dacă a fost vorba doar de un câine. Putea să fie un om, putea fi copilul cuiva acolo.”

Proprietara căţelului spune că a cerut în repetate rânduri petiţii către primărie să închidă gura de canalizare din spatele casei, fără succes.

Proprietara câinelui: „Am cerut autorităţilor şi le-am trimis petiţii timp de 11 ani, şi tot nu au făcut nimic cu aceste guri de canal, sper că de data asta să ia măsuri.”

Până când primăria va găsi o soluție definitivă, pompierii au improvizat un capac pentru gura de canal.

Pompier: „Ne îngrijorează şi pe noi, nu doar pentru că e vorba de o viaţă, ci pentru că putea la fel de bine să fie vorba de un copil mic.”

Până la urmă, căţelul a fost scos nevătămat la suprafaţă. S-a ales doar cu o sperietură, cu blana murdară şi cu câteva zgârieturi pe burtă, dar veterinarii spun că va fi bine, spre bucuria pompierilor şi, mai ales, a proprietarei lui.

Pompier: „E minunat, e un început de an extraordinar.”

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO