Litoralul din Odesa a devenit o „groapă de gunoi şi un cimitir de animale”, după dezastrul de la Nova Kahovka
Forțele Kievului ar putea să oprească temporar ofensiva din sudul Ucrainei, pentru o reevaluare a tacticilor viitoare. Asta observă unii comandanți militari din cadrul NATO și analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului.
De altfel, potrivit analiștilor occidentali, acțiunile ofensive de până acum ale ucrainenilor, nu au angajat forțe masive, ci au sondat mai degrabă apărarea rușilor.
Frontul din sud este cel mai brutal, a spus președintele ucrainean în cel mai recent mesaj. În același timp, Zelenski a lăudat forțele ucrainene pentru respingerea „foarte eficientă" a atacurilor inamice în apropiere de Avdiivka, unul dintre punctele centrale ale luptelor din regiunea Donbas, în est. Acolo forțele ruse încearcă să atace în patru direcții.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Ivan Petrychak, corespondent 1+1 Ukraine: „Auzim din nou cum trag dintr-un blindat pentru infanterie. Ocupanții pregătesc atacuri asupra infanteriștilor noștri, care apără aceste poziții. Acum suntem ținta tunului unui vehicul de luptă pentru infanterie, trage și un mortier... Trag de la vreo doi kilometri distanță”.
Ce lasă în urma sa dezastrul de la Nova Kahovka
Pe de altă parte ONU cere insistent Rusiei să permită ca ajutorul umanitar să ajungă în zonele calamitate după distrugerea barajului de la Nova Kahovka, pe Nipru. Dar până acum a fost refuzat accesul în zonele controlate de forțele militare ruse. Cel puțin 35 de oamani au murit în inundații, potrivit oficialilor ucraineni și ruși. Sunt, însă zeci de dispăruți, iar cei evacuați se numără cu miile.
În urma dezastrului, cantități uriașe de resturi miniere și animale moarte au fost purtate de râul Nipru, care se varsă în Marea Neagră. Astfel, litoralul din Odesa a devenit - potrivit autorităților ucrainene - o „groapă de gunoi şi un cimitir de animale”.
Toate plajele din Odesa au fost închise. Și locuitorii din regiunea Nikolaev, tot în sud, au fost avertizați să nu folosească apele de suprafață pentru băut, înot sau pescuit, după ce s-a constatat că sunt contaminate cu bacteria asemănătoare cu cea care provoacă holera.
Sursa: Pro TV
Etichete: Ucraina, litoral, animale, apa, explozie, odesa, holera, baraj,
Dată publicare:
19-06-2023 14:07