Legatura dintre masacrul din Pakistan si premiul Nobel pentru Pace primit de Malala. Expertii vorbesc despre o razbunare

Ultima actualizare: 20-12-2014 08:25
Malala Yousafzai

 Supravietuitorii masacrului din scoala militara pentru copii de la Peshawar, Pakistan, au facut marturisiri cutremuratoare despre ceea ce s-a intamplat in interior.

Un profesor ar fi fost incendiat de viu, iar elevii lui obligati sa priveasca totul sub amenintarea armelor teroristilor talibani. Autoritatile cred ca este vorba despre o razbunare impotriva faptului ca Malala a primit Premiul Nobel pentru pace.

Sapte teroristi talibani au atacat scoala si au ucis 132 de elevi, iar cei care au supravietuit au fost martorii unor imagini ingrozitoare. Multi dintre ei s-au prefacut ca sunt morti pentru a se salva.

Potrivit declaratiilor supravietuitorilor, teroristii mergeau prin scoala si tragea la intamplare, "cu zambetul de buze". Masacrul a durat 3 ore pana cand talibanii au fost ucisi.

Un expert a declarat pentru BBC ca atacul ingrozitor ar putea avea legatura cu nemultumirea talibanilor cu privire la premiul Nobel primit de Malala. Specialistii spun ca a fost si o razbunare impotriva armatei din Pakistan.

Malala Yousafzai a fost impuscata in cap, anul trecut, de talibani pentru ca a avut "indrazneala" sa vorbeasca in public despre dreptul fetelor de a fi educate. Ea a devenit un simbol al luptei impotriva represiunii femeilor.

Talibanii au acuzat in trecut ca Malala a ajutat la crearea unui pact al tarii cu "Vestul SATANIC" si ca se vor razbuna.

Ultimul bilant al masacrului anunta peste 141 de morti, dintre care in jur de 132 sunt elevi la scoala din Peshawar, dupa un raid al talibanilor. Un comando islamist a atacat chiar in momentul examenelor, scoala administrata de armata, unde invata copii ai militarilor - elevi, de scoala generala si liceu. Combatantii talibani, puternic inarmati, s-au baricadat inauntru si au luat un numar necunoscut de ostatici. 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO