Lectia primita de regele Arabiei Saudite de la Elisabeta a II-a. Gestul reginei este interzis femeilor din tara araba. FOTO


Ultimul update: Joi 29 Ianuarie 2015 00:04
Sursa: www.inquisitr.com
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2015 10:28
Categorie: Stiri externe
Regina Elisabeta II

In 1998, regele Abdullah bin Abdulaziz, la acea vreme print al Arabiei Saudite, o vizita pe regina Elisabeta a II-a la Balmoral, una din resedintele regale din Scotia. Pana in ziua in care a murit, regele nu a putut uita acea vizita.

Domeniul de la Balmoral este foarte mare, motiv pentru care regina a decis sa faca un tur cu un Land Rover pentru a ii arata printului imprejurimile.

Abdullah a avut un soc cand a vazut ca Elisabeta se urca la volan.

"Spre surprinderea lui, regina s-a urcat pe locul soferului si a condus. Femeile in Arabia nu au voie sa conduca, iar Adbullah nu era obisnuit sa vada o femeie la volan, cu atat mai putin o regina", a declarat un fost ambasador britanic.

"Nelinistea lui a crescut considerabil cand a vazut ca regina, care s-a aflat la volan si in timpul razboiului, a accelerat. Prin intermediul translatorului, printul a rugat-o pe regina sa mearga mai incet", a mai spus fostul ambasador.

Cand a devenit rege, Abdullah a fost perceput ca un lider reformator in Arabia Saudita. Singurul lucri pe care insa nu l-a schimbat a fost legea care interzicea femeilor sa se urce la volan. Este valabila si astazi.

Dupa moartea regelui Abdullah la varsta de 90 de ani, regina Elisabeta a ramas cea mai batrana reprezentanta a monarhiei in lume. Pe 21 aprilie, regina implineste 88 de ani.

Elisabeta a II-a a Marii Britanii a vizitat Westeros. Ce a facut regina cand a ajuns la Tronul de Fier. VIDEO
Regina Elisabeta a II-a, aparitie spectaculoasa intr-o caleasca-muzeu, pe care a primit-o cadou
FULLSCREEN
Lectia primita de regele Arabiei Saudite de la Elisabeta a II-a. Gestul reginei este interzis femeilor din tara araba. FOTO
  • /

Sursa: www.inquisitr.com

VIDEO PROTVPLUS.RO