Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a ieșit din spital după o lună. Ce tratamente a urmat

Dată publicare: 16-03-2021 14:04
Dată actualizare: 16-03-2021 19:53


Prinţul Philip a fost externat după o lună de spitalizare. În vârstă de 99 de ani, soţul reginei Elizabeta a II-a, a părăsit marţi spitalul, fiind tratat pentru o infecție și suferind o intervenție la inimă.

Prinţul Philip a fost internat pe 16 februarie într-un spital privat din Londra, King Edward VII.

În această perioadă, el a fost supus unei intervenţii, într-un alt spital londonez, pentru o problemă cardiacă preexistentă, relatează AFP și news.ro.

Prinţul Philip mai fusese internat pentru patru zile în decembrie 2019, pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi pentru blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică, în 2017.

Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.


VIDEO PROTVPLUS.RO