La Sankt Petersburg cartile sunt tiparite dupa tehnicile din secolul XIX
Sankt Petersburg este un oras impregnat de istorie, arta si literatura. Undeva, in aceasta metropola magnifica exista o comoara nepretuita: singurul loc din tara in care se mai tiparesc carti folosindu-se tehnicile din veacul al XIX-lea.
Directorul editurii le este recunoscator sovieticilor care n-au prea tinut pasul cu tehnologia moderna, si au facut posibila supravietuirea unor tiparnite din urma cu 2 secole.
Secolul al XIX-lea a fost epoca de aur a clasicilor rusi. Puskin, Tolstoi ori Dostoievski si-au scris atunci capodoperele. Daca vreunul dintre ei ar vizita astazi tipografia lui Piotr Suspitzin nu s-ar mira catusi de putin de metodele de tiparire. Pentru simplu motiv ca sunt aceleasi cu cele din vremea lor.
Tipograful culege slova cu slova, apoi formeaza cuvinte, randuri si pagini.
Volumele tiparite de acesti impatimiti, care vad cartea precum o opera de arta, sunt ilustrate cu ajutorul unor tehnici precum litografia ori gravura.
Fiecare volum este legat in matase, piele, lemn ori ceramica si costa pana la 15.000 de dolari. Tirajele sunt, in general, de ordinul degetelor unei maini.
Cat despre ....politica editoriala , aflati ca selectia este de o exigenta maxima.
Cel putin un exemplar al fiecarui volum ajunge in cele mai importante muzee ale lumii.