La coada vacii! Obligati sa masoare emisiile de gaz...ale cornutelor
Intr-o lume obsedata de poluare si efectele incalzirii globale, nici macar vacutele nu mai au liniste. De ce? Pentru ca-si permit sa elimine prea multe gaze atunci cand merg la pascut.
Cel putin asa sustine un raport al ONU, potrivit caruia cirezile de vite de pe glob sunt responsabile de 18% din emisiile de carbon.
Imediat a aparut un studiu opus in care se spune ca de fapt vacutele sunt benefice pentru mediu, cu o singura conditie. Sa pasca libere pe pajisti, nu sa consume fan in grajduri insalubre.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Nicaieri controversa n-a fost mai aprinsa decat in Argentina, tara care se mandreste ca are mai multe cornute decat oameni. Potrivit statisticilor, scorul ar fi de 55 la 49. In favoarea vitelor. Si vorbim de milioane.
"Aproximativ 30% din totalul emisiilor din tara, sau chiar mai mult, provin din activitatea septelului si au o legatura directa cu numarul de cornute din Argentina: 55 de milioane", spune Laura Finster, agronom.
In aceste conditii, fermierii argentinieni s-au trezit ca li se cere sa afle exact cat gaz emite un suspect cu coarne intr-o zi. Reteta e simpla. Se ia o vacuta, i se ataseaza dispozitivul de inregistrare printr-o mica incizie in stomac si se trece la treaba.
In ceea ce-o priveste, biata Joiana argentiniana nu prea intelege ce i se intampla dar, animal bland si rabdator, asteapta sa vada ce traznai le-au mai trecut prin cap stapanilor ei.
Evident, vacuta habar n-are ce complicata ne pare noua viata ei. Sau ca, dupa ce mananca, improasca atmosfera cu aproape 26 de metri cubi de metan pe an. Aceste valori sunt introduse intr-o baza internationala de date. Pe baza lor, agronomii promit ca vor pune la punct o dieta mai usoara si mai putin poluanta pentru cornute. Totul va fi pe baza de lucerna si trifoi, in defavoarea fanului.