Delta Dunarii, distrusa de braconaj si poluare


Ultimul update: Marti 15 Mai 2012 18:37
Data publicarii: Marti 07 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Delta e in pericol! Este concluzia dureroasa la care au ajuns reprezentantii Parlamentului European, dupa ce au vizitat rezervatia. Acestia spun ca sunt gata sa ne ajute, iar Uniunea Europeana sa sprijine financiar aceasta zona unica pe continent.


La invitatia autoritatilor romane, mai multi parlamentari europeni s-au mutat pentru cateva zile din birourile confortabile de la Bruxelles la bordul unui vaporas. Au vazut astfel Delta Dunarii, cu tot cu problemele ei.

"Am auzit multe despre Delta, acum am vazut-o si am fost profund impresionata. Delta are nevoie de ajutorul Uniunii Europene pentru a pastra intacta aceasta regiune unica in Europa", a declarat europarlamentarul Constanze Krehl.

Pentru ca situatia sa nu scape de sub control avem nevoie de 142 de milioane de euro, spun autoritatile. Banii ar trebui investiti in infrastructura si in combaterea braconajului, cred europarlamentarii.

In urma cu 15-20 de ani, din Delta Dunarii se scoteau anual in jur de 17.000 de tone de peste. Acum, daca discutam despre 3.000 de tone, si asta din cauza braconierilor. Francine Cousteau, sotia celebrului explorator, va reprezenta de acum inainte Delta, in calitate de ambasador onorific.

Actiunea parlamentarilor europeni a avut ca partener media- ProTV International.

Tags: delta dunarii,

Elena Udrea a promovat la Milano bisericile din Bucovina si Delta Dunarii
Liviu Mihaiu, revocat din functia de Guvernator al Deltei Dunarii
Delta Dunarii isi cauta aliati la Bruxelles
VIDEO PROTVPLUS.RO