Kremlinul vrea să afle cu orice preț rutele de aprovizionare cu arme occidentale din Ucraina. Ordinul dat de Serghei Șoigu
Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat intensificarea operațiunilor militare în toată Ucraina.
Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Asta, după ce în ultimele 10 zile, rachetele rusești au ucis sute de civili. Pe de altă parte, Kievul anunță că atașații militari ruși din țările Uniunii Europene au primit ordin să recruteze ofițeri și civili implicați în transportul de arme pentru Ucraina. Obiectivul este să afle rutele de aprovizionare cu arme occidentale.
În Vinița, unde trei rachete Kalibr rusești au ucis, joi, zeci de oameni, inclusiv copii, autoritățile fac eforturi să identifice rămășițele carbonizate a cel putin 11 persoane.
Alte 19 sunt încă date dispărute, inclusiv o femeie de 35 de ani și băiatul ei de 7 ani.
Între timp, la spital, unde este internată în stare gravă, mama Lisei e confruntă cu șocul de a-și fi pierdut fetița mult iubită.
Tetiana Dmitrișina, mătușa Lisei: „Nu-și amintea ce s-a întâmplat. I-am spus inițial că Lisa este în spital, la Terapie Intensivă. Dar, apoi, după câteva ore și-a amintit. Și-a amintit cum a murit fetița ei, cum a ajuns la ea, dar Lisa era deja moartă. Nu înțeleg de ce au rușii atâta ură față de noi. Nu am făcut nimic nimănui”.
Localnicii, afectați psihic de impactul războiului
Impactul războiului nu înseamnă doar vieți omenești spulberate și distrugeri colosale. Spaima și suferința își spun cuvântul asupra psihicului.
Dr. Camillo Garcia, MSF Managerul activităților de sănătate mintală: „Mai ales în estul Ucrainei observăm că oamenii sunt supuși unui stres acut. Și, dacă nu acționăm, simptomele se vor înrăutăți, ducând la anxietate, depresie și, cu timpul, sindromul stresului post-traumatic”.
Citește și Bloomberg: România se teme de Putin, dar şi Putin se teme de România
Anxietatea declanșată de sirene și bombardamente are impact și asupra sănătății fizice.
Dr. Olha, medic de familie: „Stresul actual agravează boli cronice pre-existente și favorizează apariția unora noi. Știu de foarte multe cazuri de stop cardiac”.
Și câinii suferă atacuri cardiace din cauza exploziilor necontenite. Cei mai vulnerabili sunt oamenii singuri și vârstnicii.
Alexandr Shtemenko, psiholog: „Mă întreabă cum să găsească puterea de a continua, ce rost mai are să trăiască... Simt că nu le-a rămas nimic. Misiunea mea e să-i ajut să regăsescă un scop în viață, pentru ca au ajuns să se roage lui Dumnezeu să le ia viața”.
Dar și copiii sunt foarte tulburați de calvarul în care s-a trasnformat viața tuturor de 5 luni încoace.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: Rusia, Ucraina, kremlin, seghei soigu,
Dată publicare:
16-07-2022 20:13