Kremlinul refuză să comenteze instalarea la Moscova a unor sisteme de apărare antiaeriană de tip Panţir S-1
Kremlinul a refuzat vineri să spună dacă Rusia se pregăteşte în vederea unor atacuri aeriene la Moscova, după ce pe reţele de socializare au fost difuzate imagini care surprind instalarea unor sisteme de apărare antiaeriană de tip Panţir S-1.
Moscoviţii au observat un astfel de sistem în apropierea unui sediu al Ministerului rus al Apărării, iar altul ridicat pe acoperişul unui imobil în centrul Moscovei, notează News.ro.
Alt sistem de tip Panţir a fost instalat la aproximativ zece kilometri de reşedinţa preşedintelui Vladimir Putin, la Novo-Ogariovo, în apropiere de Moscova, potrivit presei ruse.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Întrebat dacă Rusia se teme că Moscova ar putea să fie o ţintă, un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a refuzat să răspundă, vineri, şi a trimis presa să întrebe Ministerul rus al Apărării.
”Ei sunt însărcinaţi să asigure securitatea ţării, în general, şi a capitalei în particular. Este, deci, preferabil să întrebaţi Ministerul Apărării despre toate măsurile care sunt luate”, le-a spus Peskov jurnaliştilor.
Contactat de AFP, Ministerul rua al Apărării nu a răspuns.
Rusia a fost vizată, în ultimele luni, în mai multe atacuri, atribuite Ucrainei - sabotaje sau atacuri cu drone şi titruri de artilerie în regiuni de frontieră.
În decembrie, Moscova a acuzat Ucraina de mai multe atacuri cu dronă vizând o bază de bombardiere strategice, la Engels, în regiunea Saratov, la 600 de kilometri de frontiera cu Ucraina.
Kievul cere Occidentului să-i livreze armament cu rază lungă de acţiune, cu scopul de a lovi în adâncime liniile logistice ruseşti.
Occidentul se teme însă că acest tip de armament poate conduce la o escaladare a Războiului rus în Ucraina, lansat de către Vladimir Putin la 24 februarie 2022.