Kim Jong-un, într-o nouă vizită în China. E al patrulea summit cu Xi Jinping

Dată publicare: 07-01-2019 19:54
Dată actualizare: 07-01-2019 19:59


kim jong un xi jinping

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-ar afla, luni, în drum spre China, pentru al patrulea summit cu omologul său chinez Xi Jinping.

Cotidianul Hankyoreh, care citează o sursă neidentificată apropiată dosarului relaţiilor nord-coreeano-chineze, a relatat că liderul de la Phenian călătorea luni spre Beijing, pentru o întrevedere cu Xi Jinping, informează Reuters, citat de Agerpres.

Un tren nord-coreean având la bord un oficial de „rang înalt” a trecut luni graniţa în China, în oraşul de frontieră Dandong, la ora locală 22.15, a transmis şi agenţia sud-coreeană Yonhap, citând o sursă familiarizată cu dosarul nord-coreean, alimentând speculaţiile, deocamdată neconfirmate, despre o vizită a lui Kim Jong-un.

Zeci de vehicule de securitate şi oficiali au blocat drumurile din jurul gării Dandong înainte de trecerea trenului. Acestea au fost redeschise ulterior.

Kim Jong-un a întreprins în martie 2018 la Beijing prima sa călătorie în străinătate după ce a preluat puterea la Phenian în urma morţii tatălui său, Kim Jong-il, în 2011.

În 2018, Kim Jong-un a vizitat de trei ori China pentru discuţii cu preşedintele Xi Jinping.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO