"Jurnalist incepator", retinut de politistii olandezi pe Aeroportul Schiphol. Ce a adus in bagaje dupa o vizita in Ucraina

Ultima actualizare: 13-01-2017 06:53
ceata pe aeroportul Schiphol

Caz  controversat in Olanda, in contextul anchetei privind doborarea avionului MH17.

Politistii olandezi au retinut pe Aeroportul Schiphol un barbat care se intorcea din Ucraina cu resturi din epava avionului MH17 in bagaje. Omul a fost identificat ca Michel Spekkers, cetatean olandez, si se descrie drept “jurnalist de investigatii freelance incepator”. El a explicat ca a vizitat regiunea Donetk pentru a realiza un documentar si a aflat de la localnici ca in zona unde s-a petrecut tragedia mai pot fi gasite inca bucati din avion.

Spekkers a declarat pentru Moscow Times ca a gasit si a luat de la locul prabusirii aeronavei bucati de material care “ar putea fi plastic sau oseminte umane”. Barbatul sustine ca ar fi incheiat un acord cu autoritatile olandeze pentru a aduce aceste probe, insa cand a ajuns pe aeroport a fost retinut si i s-au confiscat bagajele, dar si aparatul de fotografiat pe care avea imagini din zona.

Spekkers a depus o plangere impotriva politistilor si cere sa recupereze datele din camera foto. O decizie in acest sens urmeaza sa fie luata de un judecator.

In septembrie anul trecut, echipa olandeza de ancheta a ajuns la concluzia ca un sistem anti-aerian a fost folosit pentru doborarea cursei Malaysia Airlines si ca acest sistem a fost adus din Rusia, la cererea speratistilor din Donetk, apoi transportat inapoi in Rusia in aceeasi noapte. Kremlinul si rebelii pro-rusi neaga aceste afirmatii, atribuind fortelor ucrainene responsabilitatea catastrofei in care au murit 298 de oameni.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO