Joe Biden anunță că Washingtonul va trimite "în curând" trupe în Europa de Est

Ultima actualizare: 29-01-2022 11:36
biden
Shutterstock

Joe Biden a afirmat vineri că va trimite "în curând" un număr mic de soldaţi americani în Europa de Est, pe fondul tensiunilor cu Moscova din cauza Ucrainei, scrie AFP, citată de Agerpres.

"Voi trimite în curând trupe americane în Europa de Est şi în ţările NATO. Nu foarte mult", le-a declarat preşedintele american jurnaliştilor la coborârea din avion, după o vizită în statul Pennsylvania.

Statele Unite au plasat deja în alertă 8.500 de militari pentru a întări NATO.

Joe Biden a spus, însă, şi a repetat că nu se pune problema trimiterii de trupe americane în Ucraina, care nu este membră a alianţei militare.

Trimiterea de trupe în ţări est-europene ar fi un mijloc suplimentar de presiune asupra preşedintelui rus, Vladimir Putin, despre care americanii cred că ar putea ataca Ucraina în cursul lunii februarie.

Biden crede că Rusia va invada Ucraina în februarie

“Dacă depinde de Rusia, nu va fi război cu Ucraina”, a declarat şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov. Dar preşedintele american, Joe Biden, a avertizat că este o “posibilitate clară” ca Rusia să invadeze Ucraina luna viitoare.

Președintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca rușii să invadeze Ucraina, în februarie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, Emily Horne.

Biden a făcut această remarcă într-o conversaţie telefonică pe care a avut-o cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Ocazie cu care liderul american a reafirmat că Statele Unite şi partenerii lor sunt gata să răspundă decisiv dacă Rusia invadează Ucraina. Dar nu un răspuns militar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO