Italia are nevoie mai mult ca niciodată de turiști. Care este situația în Veneția și Sicilia
„Toate granițele interne ale Uniunii Europene ar trebui să se redeschidă până la sfârșitul lunii”.
O spune comisarul pentru afaceri interne. Italia a ridicat deja restricțiile de la frontiere, mai ales că, lovită grav de criza sanitară, are nevoie mai mult ca niciodată de turiști.
Și Veneția tânjește după ei, deși paradoxal, altădată localnicii blamau turismul de masă. Acum însă, foarte multe afaceri sunt în pragul colapsului.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
O furtună din Atlantic care a biciuit nordul Italiei cu ploi torențiale și vânt puternic, a provocat inundații la Veneția.
Așa numita "aqua altă" - mai puțin obișnuită pentru această perioadă a anului - a atins 116 centimetri și încă o maree de acest gen ar putea inunda orașul lagună în noaptea de vineri spre sâmbătă.
Mulți patroni de magazine mici au avut de tras după inundațiile de anul trecut. Apoi, în primăvară, a venit pentru ei o nouă lovitură și au fost nevoiți să închidă din cauza pandemiei.
Patron: „Am fost afectaţi prima dată, de aqua alta. Încă sunt proprietari de magazine care mai aşteaptă plăţile pentru pagubele provocate de inundaţii. Este chiar trist. Apoi, ne-a lovit acest coronavirus.”
Dacă turismul în masă era blamat altă dată, acum Veneția tanjeste după turiști.
Vittorio Bonacini, președintele Asociației Hotelierilor din Veneția: „Carantina a fost lovitura decisivă pentru industria hotelieră din Veneţia. A fost o scădere a rezervărilor de 93%. Acest lucru contează din punct de vedere financiar şi economic, va fi un dezastru pentru afaceri în acest an.”
Practic, fără turiști, Veneția riscă un colaps economic - 65% din populația zonei metropolitane lucrează în domeniu. Iar economia acestui oraș istoric fără pereche înseamnă mai ales hoteluri și pensiuni, restaurante, buticuri elegante, chioșcuri care vând suveniruri sau chiar galerii de artă.
Veneția a fost anul trecut una dintre cele mai căutate destinații din Italia. Însă, în întreaga Peninsula, turismul a adus, anul trecut, 13% din Produsul Intern Brut al țării.
Nello Musumeci, președintele Siciliei: „Un turist trebuie să fie liber să se deplaseze, fără să fie tras la răspundere de nimeni, dar, dacă este necesar, să știe că va găsi un sistem de sănătate gata să intervină".
Și Sicilia așteaptă turiștii cu "brațele" deschise. Vizitatorii străini nu au nevoie de vreun document special care să ateste că n-au fost infectați cu Sars-cov-2.
Au însă la dispoziție o aplicație numită "O Sicilie sigură" prin care autoritățile vor să verifice starea de sănătate a celor care ajung aici. Dar este un sistem de monitorizare ca măsură preventivă, care nu prevede nici obligații, nici sancțiuni în ceea ce-i privește pe oaspeți.
Nello Musumeci, președintele Siciliei: „Sunt convins că vor fi mulți turiști care ni-l vor cere, pentru că toată lumea vrea să vină și să se distreze, știind că au la dispoziție de un sistem discret, invizibil, dar care atunci când ai nevoie de el, este gata să intervină. ”
Sursa: StirilePROTV
Etichete: italia, coronavirus, turism, venetia, sicilia,
Dată publicare:
05-06-2020 20:00