Israelul acuză Hamas la ONU că a ''premeditat'' conflictul

Dată publicare: 16-05-2021 21:33
Dată actualizare: 16-05-2021 21:35


Gilad Erdan

Ambasadorul israelian în SUA şi la ONU, Gilad Erdan, a acuzat duminică mişcarea palestiniană Hamas că a ''premeditat'' un război cu Israelul şi că doreşte ''să preia puterea în Cisiordania''.

Declaraţia a fost făcută în cursul unei reuniuni de urgenţă a Consiliul de Securitate privind Orientul Mijlociu, relatează AFP.

''Hamas a ales să accelereze tensiunile, folosite ca pretext, pentru a începe acest război'' cu Israelul, a declarat diplomatul israelian, citând o ''manipulare palestiniană''.

Nu există ''nicio justificare pentru tirul de rachete împotriva civililor'', a subliniat el. Palestinienii ''folosesc scuturi umane'', crescând numărul victimelor civile, a spus Gilad Erdan.

El a cerut Consiliului de Securitate al ONU să condamne atacurile cu rachetă, în timp ce cei 15 membri ai săi s-au străduit timp de o săptămână să convină asupra unei declaraţii comune.

Potrivit ambasadorului israelian, care a salutat sprijinul acordat ţării sale de către Statele Unite, statul evreu nu are ''altă opţiune'' decât să răspundă atacurilor palestinienilor pentru a le opri.

Sursa: Agerpres

Tags: israel, hamas, onu,


VIDEO PROTVPLUS.RO