Ipostaza în care au fost filmați rușii pe distrugătorul aflat aproape de coliziune cu nava SUA

Ultima actualizare: 08-06-2019 12:12

Marinarii de pe distrugătorul rus care a fost la un pas de o coliziune cu un crucişător american în Marea Filipinelor făceau plajă pe punte, scrie Daily Mail.

Marina militară americană a anunţat vineri că distrugătorul rus Admiral Vinogradov a fost aproape de a provoca o coliziune cu crucişătorul USS Chancellorsville, într-un incident denunţat ca ”nesigur şi neprofesionist".

Marina americană a publicat pe Twitter imagini și înregistrări video cu incidentul reclamat.

În imaginile surprinse de americani se poate vedea cum pe puntea distrugătorului rus mai mulți marinari fac plajă.

Daily Mail scrie că unul dintre ei pare chiar că e dezbrăcat complet.

Două nave de război, una americană şi una rusă, au fost aproape de coliziune

 

"În timp ce acţiona în Marea Filipinelor, un distrugător rus (de clasa) Udaloi I DD 572 a realizat o manevră nesigură împotriva USS Chancellorsville", a anunţat purtătorul de cuvânt al Flotei a 7-a americane, comandantul Clayton Doss.

El a calificat drept ”propagandă” declaraţia Rusiei conform căreia nava americană a acţionat periculos, şi a precizat că distrugătorul s-a apropiat la o distanţă de 15-30 de metri de Chancellorsville.

În versiunea Rusiei, crucişătorul american i-a tăiat calea distrugătorului rus, apropiindu-se la doar 50 de metri de acesta, armata rusă denunţând comportamentul 'inadmisibil' al navei americane.

”În sud-estul Mării Chinei de Est (...), crucişătorul USS Chancellorsville a schimbat brusc cursul şi i-a tăiat calea distrugătorului rus Amiral Vinogradov la numai 50 de metri de navă”, a indicat biroul de presă al Flotei ruse a Pacificului, citat de agenţiile de presă ruse.

”Pentru a evita coliziunea, echipajul de pe Amiral Vinogradov a fost obligat la o manevră de urgenţă. O notă de protest a fost emisă împotriva crucişătorului american, subliniindu-se caracterul inadmisibil al unor astfel de acţiuni”, precizează armata rusă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO