Încă un monolit misterios a apărut în Congo. Localnicii și-au făcut poze cu el apoi i-au dat foc

Ultima actualizare: 18-02-2021 11:43
Monolit misterios, descoperit în SUA: ”Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut vreodată”. Care este originea lui
Utah Department of Public Safety Aero Bureau

Cel mai recent dintr-o serie de monoliţi misterioşi care au stârnit imaginaţia fanilor genului SF din întreaga lume a avut parte de un sfârşit incendiar, miercuri, în Republica Democrată Congo, după ce i s-a dat foc într-un sens giratoriu din capitală.

 

Structura metalică de aproape patru metri înălţime a apărut pentru prima dată în cartierul Bandal din Kinshasa, duminică dimineaţă, informează Reuters.

Miercuri dimineaţă, o mulţime de curioşi şi-au făcut selfie-uri cu monolitul şi au dezbătut posibilele sale origini.

 

 

Locuitorii au distrus structura lovind-o cu beţe şi apoi i-au dat foc, potrivit înregistrărilor video publicate mai târziu pe reţelele sociale.

Stâlpi similari cu aspect extraterestru au fost observaţi într-un deşert din Utah, în Statele Unite, în luna noiembrie, apoi în România şi Turcia, declanşând teorii ale conspiraţiei şi comparaţii cu monoliţii din filmul din 1968 ''2001: A Space Odyssey'', de Stanley Kubrick.

În film, un monolit extraterestru este un simbol recurent care pare să joace un rol în evoluţia umană.

 

”Este cultural, este extraordinar”

 

"Ne-am trezit şi am văzut acest triunghi metalic", a spus Serge Ifulu, un locuitor din zonă. ''Am fost surprinşi pentru că este un triunghi pe care îl vedem deseori în documentarele despre francmasoni sau iluminati'', a adăugat el.

Mistere similare au devenit virale anterior pe reţelele sociale congoleze. În luna august, un obiect zburător neidentificat a fost paraşutat într-o junglă deasă din nordul ţării, derutând autorităţile locale.

Au fost reţinute două persoane pentru interogatorii până ce o filială a companiei-mamă Google Alphabet a confirmat că dispozitivul era un balon de internet (Google Loon).

De data aceasta, intervenţia extraterestră a părut puţin probabilă. Locuitorii au declarat că au observat sâmbătă câteva persoane care săpau o gaură în sensul giratoriu.

''Duminică dimineaţă, am primit un telefon când făceam sport şi mi s-a spus că s-a găsit ceva ciudat. Am venit şi am zis: 'Este cultural, este extraordinar' '', a declarat primarul cartierului, Thierry Gaibene, citat de Reuters.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO