Un monolit de „aur” a fost descoperit în Columbia. Ce spun localnicii. FOTO

Ultima actualizare: 08-12-2020 19:42
Monolitul de aur
Twitter / @andven19

Un monolit auriu a apărut în Columbia, determinându-i pe localnici să întrebe dacă „monolitul îi controlează pe toți”, după ce structuri similare argintii au apărut în întreaga lume.

După ce primul monolit misterios a apărut în deșert din statul american Utah la sfârșitul lunii noiembrie, alții au apărut în curând în California, România și Insula Wight, transmite Daily Mail.

Cei patru monoliți erau de culoare metalică și argintie. Cu toate acestea a cincea structură care a apărut în Columbia este aurie.

VIDEO. Cine a construit unul dintre monoliții apăruți în SUA. Au fost inspirați de cel descoperit în România
 

Pentru prima dată, cineva și-a asumat amplasarea unui dintre monoliții metalici care au apărut în ultimele săptămâni, scrie New York Times.

Un grup de patru artiști și fabricanți s-au prezentat sâmbătă ca fiind creatorii structurii din oțel inoxidabil care a fost amplasată marți în zona orașului Atascadero, din California. Aceștia au arătat într-o filmare postată pe YouTube că au pregătit un nou monolit pe care să îl amplaseze în același loc, după ce mai mulți tineri au scos din pământ structura metalică și au pus o cruce în loc.

„Ne-am propus să fie o piesă de artă de gherilă. Dar când a fost îndepărtat într-un mod atât de urât, am decis că trebuie să îl înlocuim”, a declarat Wade McKenzie, unul dintre creatorii monolitului din California.

Acesta a spus că a construit structura din oțel cu ajutorul prietenilor și al rudelor, după ce monolitul apărut în Utah le-a stârnit interesul.

„Ne-am spus că oamenii călătoresc ore în șir să vadă piesa asta de artă. După ce a apărut și a doua în România, am zis că trebuie să apară și a treia și ne-am gândit că de ce să nu o facem noi?”, a spus și Travis Kenney, unul dintre prietenii cu care McKenzie a realizat monolitul.

Aceștia au povestit că au construit monolitul înalalt de 3 metri în doar câteva ore și au cărat structura metalică pe 400 de metri pe un traseu montan.

„Avem cu toții în jur de 50 de ani și s-a dovedit că suntem în formă destul de bună, dacă am putut să cărăm piesa de 90 de kg pe un munte, într-un timp destul de scurt”, a mai spus McKenzie.

Un turist a descoperit monolitul a doua zi dimineață.

„Nu ne-am gândit că va devenit viral. Oamenii călătoreau patru ore din Los Angeles sau San Francisco ca să îl vadă”, a mai spus el, precizând că primarul din Atascadero a refuzat să amplaseze noua structură în oraș.

Vineri dimineață, o altă structură metalică fost descoperită în centrul orașului Las Vegas. A doua zi, un monolit a fost identificat în pădurea națională Los Padres, aflată la aproximativ 150 de km de Atascadero.

Conform presei americane, acesta din urmă are scris cuvântul „Atenție” cu litere roșii în partea de sus și prezintă o imagine a unui OZN. Creatorii monolitului Atascadero au declarat că acesta nu a fost amplasat de ei.

Primul monolit a apărut pe 18 noiembrie într-o zonă deșertică din Utah. Ulterior, mai multe astfel de structuri au apărut în întreaga lume, inclusiv în România.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO