Sechestrarea prințesei Latifa, anchetată de ONU. Rodney Dixon: „Vrem să ştim dacă este în siguranță sau în viață”
Cazul prinţesei Latifa, fiica sechestrată a şeicului din Dubai, ia amploare. Reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite intenţionează să discute cu autoritățile din Emiratele Arabe Unite despre situația prințesei.
Premierul Boris Johnson s-a declarat şi el îngrijorat de starea tinerei, iar ministrul britanic de Externe a cerut dovezi că femeia este încă în viaţă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
În mesajele video date publicității de apropiaţii săi, prințesa Latifa susține că a fost răpită, drogată și bătută. Tânăra îşi acuză tatăl că o ţine ostatică şi spune că se teme pentru viaţa ei.
Prințesa Latifa: „Sunt într-o vilă. Sunt ținută ostatică. Această vilă a fost transformată într-o închisoare, toate ferestrele au fost blocate, nu pot deschide nicio fereastră. Sunt cinci polițiști afară și doi în interiorul casei. Nu pot ieşi să iau nici măcar o gură de aer."
Potrivit jurnaliştilor Sky News, prinţesa Latifa este ostatică într-o vilă situată lângă o plajă populară din Dubai. În 2018, tânăra de 35 de ani a încercat să fugă din țară, dar a fost prinsă și adusă înapoi.
Prințesa Latifa: „Sunt pedepsită. Nu știu ce mi se poate întâmpla și cât va mai dura sau dacă se vor decide să mă elibereze, cum va fi viața mea... Dar nu sunt deloc în siguranță.”
A urmat o avalanşă de apeluri globale, care cer Organizaţiei Naţiunilor Unite să demareze o investigaţie. Deşi Marea Britanie este un aliat al Emiratelor Arabe Unite, înalţi oficiali din Regat au catalogat înregistrările video "profund tulburătoare".
Dominic Raab, ministrul de externe britanic: „Suntem îngrijoraţi în legătură cu ea, dar am văzut că biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului va cere lămuriri legat de mesajele care au apărut, iar noi vom monitoriza acest lucru foarte atent."
Potrivit unui purtător de cuvânt al ONU, Grupul de lucru pentru detenţia arbitrară ar putea lansa o anchetă odată ce înregistrările video vor fi analizate.
Rodney Dixon, Națiunile Unite: „Adevărata problemă în acest moment și ce este cel mai îngrijorător este faptul că nu am mai primit niciun semn de la prinţesa Latifa de ceva timp, de când am obţinut înregistrările video, care acum au fost predate Organizaţiei Naţiunilor Unite. În acest moment suntem foarte îngrijoraţi de situația ei, vrem să ştim dacă este în siguranță sau în viață. De aceea le cerem ONU și tuturor guvernelor să intervină cât mai repede posibil pentru a ne asigura că este într-o stare bună. "
Tatăl tinerei, șeicul Mohammed, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, a respins de fiecare dată acuzațiile că și-ar fi răpit propria fiică. Deocamdată, nici el şi niciun alt reprezentant al familiei nu au făcut vreo declaraţie cu privire la noile înregistrări.