În tabăra democraților din SUA plouă cu acuzații. Bernie Sanders afirmă că partidul său a abandonat clasa muncitoare
Viitoarea administrație Trump prinde contur în Statele Unite. Din Florida, președintele ales a anunțat, până acum, doar câțiva dintre oficialii pe care se va baza în următorii patru ani.
Republicanul a nominalizat o femeie pentru funcția de ambasador la ONU și un fost congresman la șefia Agenției americane de Mediu.
Totul se pare că se desfășoară cu sprijinul lui Elon Musk, cel care a reușit să se facă indispensabil pentru viitorul lider american. Miliardarul Elon Musk a devenit o prezență constantă în anturajul viitorului președinte american, potrivit CNN.
Șeful Tesla ia masa aproape zilnic alături de Donald Trump, pe care se pare că-l consiliază în legătură cu alegerile sale pentru viitoarea administrație. Musk este prezent și în discuțiile republicanului cu liderii altor state, semn că are o influență tot mai mare asupra lui Trump. De pildă, președintele sârb Alexander Vucic a confirmat că, recent, a vorbit cu președintele ales, iar Musk a participat la discuție.
Trump nu a ieșit în public în cursul zilei de luni, însă influența sa este evidentă. Pe piețele financiare, criptomonedele și-au continuat ascensiunea. Bitcoin s-a apropiat de 90.000 de dolari pentru prima oară, un semn că investitorii se bazează pe susținerea viitoare a președintelui ales, care a declarat deja că vrea să facă din Statele Unite capitala mondială a acestor monede digitale.
Sarah Streeter, director Hargreaves Lansdown: ”Nu este cu adevărat o surpriză, având în vedere așteptările că o nouă președinție Trump să aducă reglementări mai lejere în privința criptomonedelor, și chiar constituirea unei rezerve de stat în criptomonede."
Însă, specialiștii atrag atenția că lipsa de control în acest domeniu deschide larg porțile pentru infractori.
Garrick Hileman, expert crypto: ”Dacă introduc acum un mediu cu reglementări lejere, ar putea avea un efect de bumerang, cu și mai multe fraude și infracțiuni, ceea ce ar avea un efect negativ asupra celor care ar vrea să adopte aceste valori că pe un activ real.”
În timp, în tabăra democrată se caută vinovați și plouă cu acuzații în toate direcțiile. Influenta Nancy Pelosi, care tocmai a câștigat al 20-lea mandat în Congres, a declarat public că de vină pentru eșecul Kamalei Harris a fost retragerea mult prea târzie a președintelui Biden din cursă.
În schimb, senatorul Bernie Sanders își acuza propriul partid că a abandonat clasa muncitoare: ”Clasa muncitoare din țara noastră este foarte furioasă. O minoritate o duce extraordinar de bine, în timp ce 60% dintre americani abia se descurcă de la salariu la salariu, iar perspectiva este că propriii copii o s-o ducă și mai rău. Pledoariile pro-democrație sunt nobile, dar ele sunt foarte jos pe lista de priorități a americanului de rând.”
Carlos Trujillo, consilier în campania lui Donald Trump: ”Cred că există o deconectare masivă între media tradițională, celebrități și elitele conducătoare, pe de o parte, și, pe de alte parte, americanul obișnuit care cumpără de la Walmart, face grătar și își duce copiii la fotbal.”
Nu sexismul ori rasismul explică victoria lui Trump, ci neajunsurile Kamalei Harris și virajul către stânga progresistă din politică, presă, universități și lumea divertismentului, punctează jurnalistul NBC Brendan Buck, un democrat cunoscut.
Van Jones, fost oficial în administrația Obama: ”Ca democrat, ce poți face în următorii 2 ani? Terapie…”
Sursa: Pro TV
Etichete: SUA, donald trump, elon musk, Kamala Harris, bernie sanders,
Dată publicare:
12-11-2024 07:52