Pretendenții la posturile-cheie din administrația Trump, „pelerinaj” în Florida. Elon Musk, principalul lor obstacol
Centrul de putere s-a mutat, după alegeri de la Washington în Florida. Donald Trump primește vizite peste vizite și discută intens cu apropiații despre componența viitoarei administrații prezidențiale.
Tom Homan, un fost ofițer de polițieîn vârstă de 62 de ani, va prim. din nou postul de șef al agenției, însărcinate cu frontierele și imigrația. Pentru multe funcții în guvern, Trump speră să ocolească validarea în Senat pentru a nu le permite democraților să-i blocheze nominalizările.
Reședința lui Donald Turmp din Florida, numită și Casa Albă de iarnă după primul mandat al republicanului, a devenit loc de pelerinaj
Reporter CNN: „Mar-a-Lago a fost luată cu asalt, în ultimele două zile, de două categorii de oameni: cei care vizează anumite posturi și cei care vor să-l influențeze pe viitorul președinte să angajeze pe cineva pe placul lor”.
Principalul criteriu de selecție este loialitatea absolută față de președinte și de agenda acestuia. Nimeni nu are mai multă influență ca Elon Musk. Miliardarul s-a instalat în Florida dinainte de alegeri, cu tot cu unul dintre copiii sai, băiețelul de 4 ani botezat X.
„Musk se poartă ca un unchi” - a scris nepoata lui Trump într-un mesaj pe internet.
Musk, una dintre figurile centrale ale noii administrații Trump
Patronul Tesla și Space X pare să aibă drept de veto în alcătuirea viitorului guvern. Rezulta că Musk a fost de acord cu întoarcerea lui Tom Homan în postura de „țar al frontierelor” - adică şeful agenţiei responsabile pentru controlul imigraţiei. Adept al unei politici dure, Homan a ocupat această funcție și în primul mandat Trump, când i s-a reproșat că a despărțit 4.000 de copii de părinții lor - imigranți ilegali.
Zola Kanno-Youngs, reporter The New York Times: „Știm că există planuri pentru redirecționarea unor fonduri de la Pentagon cu scopul fondării unor centre uriașe de detenție pentru imigranți. Știm că viitoarea administrație plănuiește să folosească armata pentru a securiza granița și pentru a-i căuta pe imigranții ilegali peste tot în țară”.
Pe de altă parte, Donald Trump i-a oferit Elisei Stefanik, parlamentar din partea statului New York, postul de ambasador al Statelor Unite la ONU. În vârstă de doar 40 de ani, Stefanik este o apărătoare înfocată a politicii „America pe primul loc”.
Democrații își pasează vina
În acest timp, în tabăra democrată se caută vinovați și plouă cu acuzații în toate direcțiile. Influenta Nancy Pelosi, care tocmai a castigat al 20-lea mandat în Congres, a declarat public că de vină pentru eșecul Kamalei Harris a fost retragerea mult prea târzie a președintelui Biden din cursă. În schimb, senatorul Bernie Sanders își acuză propriul partid că a abandonat clasa muncitoare.
Bernie Sanders, senator: „Clasa muncitoare din tara noastră este foarte furioasa. O minoritate o duce extraordinar de bine, în timp ce 60% dintre americani abia să descurca de la salariu la salariu, iar perspectiva este că propriii copii s-o duca și mai rău”.
Pledoariile pro-democrație sunt nobile, dar ele sunt foarte jos pe lista de priorități a americanului de rand.
Carlos Trujillo, consilier al campaniei lui Donald Trump: „Cred că există o deconectare masivă între mass-media tradiționale, celebrități și elitele conducătoare, pe de o parte, și, pe de alte parte, americanul obișnuit care cumpără de la Walmart, face grătar și își duce copiii la fotbal”.
Susan Wild, senator democrat: „Dacă te zbați să-ți plătești chiria și să-ți hrănești copiii, nu-ți permiți luxul să te gândești la drepturile minorităților sexuale ori drepturile reproductive”.
Nu sexismul ori rasismul explica victoria lui Trump, ci neajunsurile Kamalei Harris și virajul către stangă progresistă din politică, presă, universități și lumea divertismentului, punctează jurnalistul NBC Brendan Buck, un democrat cunoscut.
Sursa: Pro TV
Etichete: joe biden, donald trump, elon musk, Kamala Harris, bernie sanders,
Dată publicare:
11-11-2024 20:06