În SUA se anunță cele mai mari vânzări de Black Friday de după criza financiară

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Black Friday
Getty

Dacă friptura de curcan cu sos de merişoare este asociată cu "Ziua Recunoștinței", tot de tradiţie ține şi goana după chilipiruri de a doua zi.

Ba în unele cazuri, mulţi americani au renunţat la desert şi au fugit de la masă direct în magazinele care au furat startul de "Black Friday".

Experţii anticipează vânzări record.

Un număr de 116 milioane de oameni sunt aşteptaţi în magazine până la sfârşitul zilei, iar încasările ar urma să atingă 720 de miliarde de dolari. Doar in weekend sunt anticipate vânzări de 59,6 miliarde de dolari, potrivit Bussines Insider.

Parcă nimeni nu s-a bucurat mai mult de deschiderea magazinelor în avans decât o doamnă din Texas care campa de o săptămână.

Cumpărătoare: "Luăm cadouri pe care cei mai mulţi nu şi le permit decât dacă sunt reduse drastic, cu multe sute de dolari."

Şi nu e un caz singular. Ore întregi, ori chiar zile au pierdut la cozi o droaie de americani grijulii să prindă cele mai bune oferte, care, inevitabil, sunt disponibile în număr limitat.

Iar retailerii ştiu că important e să aduci cumpărătorul până în magazin. După aceea, etichetele supradimensionate şi elanul molipsitor al celorlalţi fac toată treaba.

Cumpărătoare: "Am vrut să intru să-mi iau o plăcintă cu 50 de cenţi şi am sfârşit prin a cheltui 150 de dolari."

Chiar dacă în ultimii ani, nebunia de Black Friday s-a mutat masiv online, mulţi rămân totuşi ataşaţi de stilul tradiţional de cumpărături: te calci în picioare cu ceilalţi şi umpli coşul până la refuz.

Cu doar câteva săptămâni înainte de Crăciun, listele aduse de acasă sunt din start lungi.

Uneori şi nervii sunt pe măsură. O ceartă izbucnită între doi clienţi, într-un mall din Alabama, a degenerat când unul dintre scandalagii a scos o armă. Două persoane au fost rănite, iar agresorul a fost împuşcat mortal de poliţişti.

Analiştii fiananciari se aşteaptă la vânzări record de acest Black Friday, mai exact o creştere de aproape 5% faţă de anul trecut.

Katherine Cullen, Federaţia Naţional a Retailerilor: "Oamenii au încredere în economie, şomajul e scăzut, salariile sunt bune, iar asta se traduce printr-o disponibilitate mai mare de a cheltui în ajunul sărbătorilor."

Electrocasnicele, hainele şi bijuteriile îşi vor păstra statutul de "vedete".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO