Imagini unice cu câmpurile de cărămidă din Bangladesh. Muncitorii cară câte 20 de kilograme pe cap. GALERIE FOTO
Joy Saha, un fotograf în vârstă de 26 de ani din Dhaka, Bangladesh, a surprins imagini unice cu muncitorii care lucrează la o carieră de cărămidă din Narayanganj.
Fotografiile îi arată pe muncitorii care transportă cărămizile grele, în condiții climatice greu de suportat, într-o zonă de aproximativ 20.000 de metri pătrați.
Bangladesh, cu o populație de 160 de milioane de locuitori, se urbanizează rapid. Cererea mare de materiale de construcție ieftine a făcut ca producția de cărămidă cu plumb să prospere. Astăzi, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) spune că în întreaga țară funcționează aproximativ 8.000 de cuptoare de cărămidă, potrivit Al Jazeera.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Aproape toate cărămizile sunt realizate folosind o tehnologie veche de 150 de ani. Solul este amestecat cu apă, „turnat” în cărămizi folosind forme de lemn, apoi lăsat să se usuce la soare înainte de a fi ars în cuptoare tradiționale. Procesul se face aproape în întregime manual.
Muncitori de toate vârstele provin din zonele rurale ale Bangladeshului și, adesea, stau luni întregi pe câmpurile de cărămidă. Ei cară pe cap carămizi care cântăresc 20 de kilograme.
Muncitorii câștigă în funcție de câte cărămizi produc sau transportă. Pentru cineva care lucrează rapid, salariul pe săptămână poate fi în jur de 1500 de taka (20 de dolari).
De fiecare dată când un muncitor duce cărămizi, ia un mic jeton de la bărbatul așezat lângă cuptor. La sfârșitul săptămânii, jetoanele sunt numărate și salariul lor este plătit corespunzător.
Fabrica de cărămidă funcționează doar în timpul sezonului „uscat” (în care nu plouă), ceea ce lasă milioane de muncitori șomeri pe o perioadă de șase luni.
Sursa: Al Jazeera
Etichete: muncitori, bangladesh, caramizi, campuri,
Dată publicare:
07-11-2022 21:23