Imagini spectaculoase cu uraganul Dorian, de la NASA. Valurile ar putea atinge 6 m

Dată publicare: 01-09-2019 18:36
Dată actualizare: 01-09-2019 20:33


NASA dezvăluie noi imagini spectaculoase cu uraganul Dorian, care a crescut în intensitate și a ajuns la nivelul maxim - categoria 5 - pe scala Saffir-Simpson.

Uraganul Dorian se îndreaptă spre Bahamas, unde va provoca timp de două zile ploi torenţiale, valuri înalte şi rafale de vânt extrem de puternice.

Hubert Minnis, prim-ministrul statului Bahamas, i-a îndemnat pe rezidenţii insulelor Abaco şi Grand Bahama să se mute pe insula principală a ţării, pentru a scăpa de această furtună "devastatoare şi periculoasă".

"Vreau să vă amintiţi acest lucru: case, locuinţe şi alte structuri pot fi înlocuite. Vieţile nu pot fi înlocuite", a declarat el într-o conferinţă de presă organizată sâmbătă, în timpul căreia a precizat că 73.000 de persoane şi 21.000 de locuinţe se confruntă cu riscul de valuri extreme, ce ar putea să atingă înălţimi de peste 6,1 metri, scrie Agerpres.

Centrul Naţional pentru Uragane din Statele Unite (National Hurricane Center - NHC), al cărui sediu se află în Miami, a prognozat că uraganul Dorian va genera rafale de vânt cu viteze maximale de 260 de kilometri pe oră duminică dimineaţă, când această furtună deosebit de puternică se afla la o distanţă de 55 de kilometri est în raport cu insula Abaco.

Potrivit meteorologilor, după ce va trece peste Bahamas, uraganul Dorian va vira spre nord-vest, înspre Florida, unde NHC a crescut nivelul de alertă, duminică, pentru mai multe regiuni de pe coasta acestui stat american.

Deşi nu se aşteaptă ca Dorian să lovească în mod direct statul Florida, specialiştii de la NHC au spus că "atingerea coastelor din Florida (de vânturile generate de uragan, n.r.) reprezintă în continuare o posibilitate clară".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO