Uraganul Dorian, ridicat la categoria 5. Se așteaptă rafale de vânt de 260 km/h

Dată publicare: 01-09-2019 16:00
Dată actualizare: 01-09-2019 20:37


Uraganul Dorian, care a fost ridicat la categoria 5 pe scara Saffir-Simpson (ce conţine cinci trepte), se apropie amenințător de Bahamas, anunță specialiștii americani.

NASA a dat publicității, duminică, noi imagini spectaculoase cu ochiul uraganului Dorian, în timp ce autoritățile din Bahamas se așteaptă ca insula să fie afectată de rafale de vânt foarte puternice și ploi abundente.

Imaginile cu ochiul uraganului Dorian în galerie foto

 

 

"WOW! Rar putem vedea imagini atât de bune de pe satelit cu uraganul. Uraganul de categoria 5 #Dorian în această dimineață", este mesajul care însoțește aceste imagini pe Twitterul Severe Weather Europe.

Ciclonul tropical "extrem de periculos", care generează rafale de vânt cu viteze de 260 km/h şi ploi torenţiale, ar putea provoca pagube considerabile şi ameninţa viaţa oamenilor, a avertizat Centrul Naţional american pentru uragane (NHC).

 

Locuitori din Grand Bahama, cea mai de nord insulă din Arhipelagul Bahamas, au fost evacuați din calea uraganului, iar unele aeroporturi au fost închise, informează BBC.

Și Insulele Abaco ar putea fi lovite în plin de uragan, avertizează specialiștii.

Ochiul ciclonului se afla la ora prânzului la aproximativ 360 de kilometri est de Palm Beach, Florida, potrivit imaginilor de pe satelit.

 

 

Categoria 5, cea mai mare, a fost cea la care a fost clasificat, între altele, uraganul Katrina, care a devastat New Orleans în 2005.

Uraganul ar putea ocoli statul Florida

 

Potrivit celor mai recente previziuni publicate de Centrul Naţional pentru Uragane (NHC), uraganul Dorian ar trebui "să se apropie de coasta estică a Floridei luni seară şi marţi", însă este dificil de prognozat cu ce viteză se va abate acestui stat american, întrucât uraganul îşi schimbă traiectoria.

"Există multe mişcări, e foarte greu de previzionat", a rezumat preşedintele american Donald Trump într-un mesaj publicat pe Twitter, în care a subliniat că statele Georgia, Carolina de Sud şi Carolina de Nord se vor găsi foarte probabil în calea uraganului Dorian la mijlocul săptămânii viitoare.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO