Imagini revoltătoare. Mai mulți migranți, spălați cu dezinfectant pentru autobuze, în India. VIDEO

Dată publicare: 06-04-2020 18:25
Dată actualizare: 06-04-2020 18:32


furtun

Autoritățile din statul indian Uttar Pradesh au stârnit critici, după ce a ales să spele mai mulți migranți cu dezinfectant folosit pentru autobuze.

Mai multe imagini, în care autoritățile îmbrăcate în echipamente de protecție speciale aruncau pe migranți un lichid folosit pentru dezinfectarea autobuzelor, au devenit virale pe internet și au stârnit multe controverse, transmite CNN.

Un oficial a mai adăugat că această măsură s-a luat după ce muncitorii migranți au ajuns în stat, înainte de „a se împrăștia”. De asemenea, a precizat că substanța folosită nu afectează oamenii.

Pe de altă parte, autoritățile din Sănătate au menționat că cei care au demarat acțiunea au fost mustrați și că această măsură nu era necesară.

„Aceasta este o acțiune exagerată făcută de unii angajați, fie din ignoranță, fie din frică", au mai transmis autoritățile.

În urma incidentului, Organizația Mondială a Sănătății a precizat că dezinfectantul chimic funcționează pe suprafețe, însă poate fi periculos pentru oameni și că dacă deja virusul este în corp, acesta nu mai are niciun efect.

Sursa: CNN


VIDEO PROTVPLUS.RO