Cum au fost puși în pericol mii de soldați ruși. Parada la care Putin nu vrea să renunțe

Dată publicare: 06-04-2020 17:16
Dată actualizare: 07-04-2020 00:50
Sursa: The Guardian, Twitter


Ziua Victoriei Rusia

Rusia vrea să organizeze o paradă cu zeci de mii de soldați, în ciuda pandemiei de COVID-19. Repetițiile sunt deja în desfășurare, scrie The Guardian.

Evenimentul este programat pentru 9 mai, iar pe lista invitaților sunt lideri importanți ai lumii, printre care și președintele Franței, Emmanuel Macron. Ziua Victoriei va marca 75 de ani de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cele 12 milioane de locuitori ai Moscovei sunt în carantină din cauza noului coronavirus. Dar un clip video, preluat de The Guardian, arată pregătirile soldaților. În imagini, se vede cum aceștia nu respectă nicio regulă de distanțare pentru a preveni răspândirea virusului. Momentul ar fi avut loc în apropierea Moscovei.

Repetițiile au fost confirmate de ministrul Apărării, care a declarat că cea mai recentă acțiune a avut loc pe 1 aprilie.
Soldații ruși au folosit inclusiv tancurile din dotare la Alabino, unde a fost recreată Piața Roșie din Moscova.

Un site de știri a fost închis pentru că a scris despre anularea paradei.

Unul dintre miniștri a declarat că în timpul paradei vor fi luate măsurile de siguranță, iar ministrul Apărării a spus că soldaților le este luată în mod frecvent temperatura.

”Toți cei care participă la repetiții ard de nerăbdare. Vor să ia parte la un eveniment istoric”, a spus și unul dintre purtătorii de cuvânt ai Ministerului Apărării.

Sursa: The Guardian, Twitter


VIDEO PROTVPLUS.RO