Imagini ca in filmele horror in Japonia devastata de ape. Peste 100 de persoane sunt blocate intr-un spital inundat

Ultima actualizare: 15-09-2015 07:01
Inundatii in Japonia - GETTY

GALERIE FOTO. Premierul japonez Shinzo Abe a mers sambata intr-un oras sinistrat din nordul capitalei Tokyo, unde echipele de salvare continua sa caute circa 15 persoane date disparute in inundatiile din regiune.

Abe a mers la Joso, oras cu 65.000 de locuitori, unde raul Kinugawa a iesit cu violenta din albie joi, apa dezlantuita luand case si masini si acoperind o zona de 32 de kilometri pe 38, potrivit cifrelor oferite de media, transmite sambata AFP, conform Agerpres.

Numarul de disparuti de la Joso a fost revizuit de la 22 la 15, dupa ce politia a gasit sinistrati despre care nu se mai stia nimic, printre care doi copii de opt ani. Aproximativ 2.000 de militari, politisti si pompieri cauta victime si vin in ajutorul persoanelor blocate - peste 100 sambata dimineata, majoritatea pacienti si personal medical dintr-un spital inundat, potrivit postului TV NHK.

Brusca crestere a apelor, vazuta in direct la NHK, a dat nastere unor scene impresionante, asemanatoare cu cele din martie 2001, la tsunami: oameni refugiati pe acoperisuri, cerand ajutor, un barbat agatandu-se de un stalp in mijlocul apelor, masini si case de lemn luate de torent.

Nivelul apelor scazuse mult sambata, insa a ramas ridicat pe alocuri, ingreunand operatiunile echipelor de salvare, a spus un oficial local.

Au fost inregistrati trei morti, o femeie de 63 de ani la Kanuma, una de 48 de ani in prefectura Miyagi si un barbat de 25 de ani la Nikko.

Peste 100.000 de persoane din regiunea nord-estica au fost sfatuite in cursul acestei saptamani sa plece de acasa ca urmare a precipitatiilor abundente provocate de cateva taifunuri (printre care furtuna Etau), cele mai grave ploi inregistrate in Japonia de cateva decenii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO