Huffington Post: Cele 10 exagerari cu care Mitt Romney a castigat dezbaterea in fata lui Obama

Ultima actualizare: 31-10-2012 17:35
Mitt Romney si Barack Obama

In ce masura mai ai nevoie de adevar pentru a castiga o dezbatere prezidentiala? Prea putin, dupa cum arata Huffington Post intr-o analiza facuta despre discursul lui Romney.

 

La prima sa dezbatere televizata cu Barack Obama, Mitt Romney a "furat" show-ul asa cum le place americanilor sa spuna. Prestatia sa insa a fost marcata de multe exagerari sau chiar afirmatii pur si simplu false.

ROMNEY: "Presedintele a spus ca va reduce deficitul la jumatate. Din pacate, l-a dublat".
In realitate, Obama a preluat Casa Alba in 2009 cand deficitul era estimat la 1200 de miliarde si a ajuns in cele din urma la 1400 de miliarde. In 2012 va fi insa de 1100 de miliarde, chiar mai mic asadar decat cel din 2009.

ROMNEY : Nu imi dau seama cum a putut presedintele sa lupte timp de doi ani pentru Obamacare in conditiile in care 23 de milioane de oameni nu aveau slujbe. A ucis job-urile".
In realitate, estimarile oficiale arata ca doar 0.5% din oameni isi vor pierde locul de munca prin reforma din Sanatate pe care a implentat-o Obama.

ROMNEY: "Presedintele vrea, la fel ca acum 4 ani, un guvern mare care sa cheltuiasca si mai multi bani, sa puna mai multe taxe si sa impuna si mai multe legi"
In realitate, bugetul ar urma sa fie redus cu 1100 de miliarde de dolari in urmatorii 10 ani.

ROMNEY: "Niciodata nu poti balansa bugetul crescand taxele".
In realitate, presedintele Bill Clinton a balansat bugetul ridicand taxele pentru cei mai bogati 2% din americani".

Lista completa o poti gasi pe Huffington Post

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO