Harta scutului antiracheta: Cu ce tehnologii NATO vin Anglia, Turcia si Polonia alaturi de Romania
Puterea aviatica a Angliei, pozitiile strategice ale Romaniei si Poloniei, radarele Turciei si flota din Marea Mediterana vor forma Scutul Antiracheta NATO.
Ziarul spaniol La Vanguardia a publicat astazi harta scutului antiracheta gandit de NATO, la care Romania va participa cu baza de la Deveselu.
Primul punct de pe harta scutului NATO anti-racheta este Regatul Unit, cu fortele aeriene Fylingdales. In Marea Britanie va fi amplasat si un radar de atentionare in caz de racheta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Polonia reprezinta al doilea punct de pe harta realizata de spaniolii de la Vanguardia. Baza militara poloneza va fi dotata cu rachete interceptoare SM-SM-tip IB si IIA 3Block. Baza va fi operationala din 2018.
Romania intra in acordul pentru scutul anti-racheta cu rachetele interceptoare. Baza de la Deveselu va fi gata in 2015 cu rachete SM-SM-tip IB 3Block.
Turcia va detine un radar de avertizare, radare care vor fi pozitionate si de-a lungul Marii Mediterane, alaturi de o flota NATO, echipata cu rachete SM-3 interceptoare. Scutul antiracheta va fi ajutat din spatiu, de unde un satelit va monitoriza si supraveghea in permanenta, dupa cum prezinta si La Vanguardia.
Unul dintre punctele fierbinti de pe harta realizata de spanioli este reprezentat de Iran, care detine rachete de mica si medie raza de actiune, intre 1500 si 2000 de mile.
Sursa: La Vanguardia
Etichete: Marea Britanie, Polonia, Turcia, romania, iran, deveselu,
Dată publicare:
20-05-2012 14:44