Guvernul de la Chisinau a fost demis prin motiune de cenzura. Pe cine da vina fostul premier Valeriu Strelet


Ultimul update: Duminica 01 Noiembrie 2015 06:54
Data publicarii: Joi 29 Octombrie 2015 13:49
Categorie: Stiri externe

Guvernul de la Chisinau, al premierului liberal-democrat Valeriu Strelet, a fost demis joi de parlament, printr-o motiune de cenzura initiata de opozitia socialista si comunista.

Potrivit mass-media locale, 65 de deputati, din 101 membri ai parlamentului, s-au pronuntat pentru demiterea cabinetului Strelet, iar 18 au votat impotriva. Voturile pentru au venit din partea socialistilor, comunistilor si democratilor, iar cele impotriva din partea liberal-democratilor. Liberalii si cei din grupul fostului premier Iurie Leanca s-au abtinut de la vot. Pentru ca guvernul Strelet sa fie demis erau necesare 51 de voturi, relateaza Agerpres.

Semnatarii motiunii l-au acuzat pe premierul Strelet de complicitate la acte de coruptie prin sprijinul acordat fostului sau sef de partid Vlad Filat, aflat in prezent in arest preventiv sub acuzatii de luare de mita si trafic de influenta.

In cadrul discursului sustinut in parlament, Valeriu Strelet a respins acuzatiile ce i s-au adus, afirmand ca motiunea de cenzura a comunistilor si socialistilor este total lipsita de fundament.

Guvernul Strelet, investit la 30 iulie cu sustinerea unei coalitii majoritare proeuropene (Partidul Liberal Democrat - Partidul Liberal - Partidul Democrat), a fost al treilea executiv pe care Republica Moldova l-a avut in acest an, dupa cabinetele conduse de Iurie Leanca si Chiril Gaburici.

Strelet: "Aici, justitia se face selectiv"

Inainte ca sa fie supusa votului motiunea de cenzura, premierul Strelet a fost invitat la tribuna Parlamentului.

Valeriu Strelet: "Ceea ce au zis democratii este cu adevarat important. Mie mi-a devenit clara evolutia evenimentelor mai departe. Nu i-am raspuns lui Plahotniuc la telefon, m-a sunat de doua ori. I-am transmis dl Candu sa-i zica sa nu ma mai sune.

Aici, justitia se face selectiv. Suportul pentru platforma DA, sunt falsuri, daca aveti probe aratati-le.

Stiu de unde vin aceste amenintari. Probabil demult Shor nu are legatura cu aerportul, demult este trecut la altcineva. Debarasati-va odata de captivitate, totul este a unui singur om. Ma pot astepta la orice din acest moment, dar voi lupta pentru a-mi apara numele si Republica Moldova."

VIDEO PROTVPLUS.RO