Grupul Mozilla, implicat in scandaluri homofobe. Trecutul noului CEO al companiei este in atentia tuturor

Ultima actualizare: 04-04-2014 06:58
Brendan Eich

La o saptmana de la numirea in functia de CEO a companiei Mozzila, Brendan Eich a fost luat cu asalt de mesajele omenilor care si-au manifestat indignarea la adresa trecutului sau homofob.

Chiar daca trecutul sau profesional ramane incontestabil, fiind creatorul limbajului de programare JavaScript si co-fondatorul mozilla.org, Brendan Eich, noul CEO Mozilla, este acuzat pentru actiunile sale homofobe din trecut, scrie msnbc.

In urma cu sase ani, Eich a donat suma de o mie de dolari campaniei “Proposition 8”, actuala lege care interzice casatoriile intre persoane de acelsi sex, in California.

Donatia de o mie de dolari nu este o noutate, in schimb avansarea lui in functia de top a companiei a starnit si mai multe controverse. Compania Mozilla este recunoscuta pe plan international pentru promovarea egalitatii, indiferent de orientarea sexuala.

“Ceea ce asteptam este o scuza oficiala, in care sa fie recunoscuta discriminarea facuta de acea lege la adresa cuplurilor dintre persoane de acelasi sex, asa cum suntem noi”, a declarat Hampton Catlin, CTO in cadrul Moovweb si CEO la Rarebit, pe care le-a realizat in parteneriat cu partenerul sau, Michael Catlin.

In semn de protest fata de avansarea lui Eich, cei doi si-au retras aplicatiile de pe piata Firefox.

Abia dupa scoaterea legii, cuplul a reusit sa se casatoareasca, si Michael, cetatean britanic, a putut sa isi ia carta verde.

“Am format aceasta afacere doar datorita inlaturarii legii din California, Prop 8; acest fapt nu ar fi fost posibil altfel”, a adaugat Catlin.

“Primul lucru pe care am vrut sa il facem a fost sa realizam aplicatii pentru noile telefoane Firefox. Am petrecut mai mult de doua luni de zile lucrand la cest proiect. Deci, suntem atacati personal de compania pentru care lucram, daca a avansat pe cineva care a donat bani pentru ca noi sa nu fim impreuna”, a concluzionat barbatul.

In urma scandalului in care noul CEO Mozilla a fost implicat, trei din cei sase membri din bordul companiei, inclusiv doi fosti CEO, si-au dat demisia.

Mai multe persoane, printre care si angajati ai companiei, si-au postat mesajele de indignare pe Twitter.

Regulile de participare ale companiei accepta orice persoana, indiferent de varsta, cultura, etnie, sex, limba, rasa, orientare sexuala, localizare geografica sau credinta religioasa.

Intr-o postare de pe blogul sau, Eich si-a manifestat sprijinul pentru orice politica menita sa asigure egalitatea persoanelor cu alte orientari sexuale, dar nu a mentionat nimic despre donatia facuta in 2008 pentru introducerea legii care interzicea casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO