LOST. Avionul disparut din Malaysia, ziua 25 LIVE UPDATE. Discutia integrala a pilotilor cu turnul de control, facuta publica


Ultimul update: Vineri 04 Aprilie 2014 06:58
Data publicarii: Marti 01 Aprilie 2014 15:13
Categorie: Stiri externe
MH370

Autoritatile din Malaysia au rectificat ultimele cuvinte ale unuia dintre pilotii cursei MH370, disparute in Oceanul Indian, lucru care, cel mai probabil, va atrage noi critici din partea rudelor celor care se aflau la bordul avionului

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

-►Autoritatile din Malaysia au facut o rectificare in privinta ultimelor cuvinte spuse de unul dintre piloti

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR, DUMINICA, 30 MARTIE

16:07 Autoritatile din Malaysia au decis sa faca publice discutiile purtate de pilotii din avion cu turnul de control pana in momentul in care s-a pierdut legatura.

In imaginea de mai jos, publicata de Sky News, se observa intervalul orar in care a existat o legatura permanenta a avionului cu solul.

14:50 Ultimele sperante de gasire a avionului pierdut par a se lega acum de "Ocean Shield", nava pe care Australia o trimite in zona unde se crede ca s-a prabusit avionul Malaysia Airlines.

Aceasta este echipata cu un dispozitiv ce detecteaza semnalul trimis de cutiile negre. Au mai ramas insa doar 5 zile in care acestea mai au baterie pentru a putea emite.

In plus, nava are nevoie de 3 zile pentru a ajunge la destinatie, ceea ce ii va lasa practic aproximativ 48 de ore pentru cautarile propriu-zise.

Cea mai mare problema este insa ca toate resturile vazute din aer sau prin satelit NU au fost identificate ca avand vreo legatura cu avionul disparut. 

In alta ordine de idei, pentru a se asigura ca nicio alta tragedie nu are loc in zona, Australia a trimis un Boeing 737 modificat care sa aiba rol de controlor de trafic.

07:39 Departamentul de aviatie civila din Malaysia a facut o rectificare in ceea ce priveste ultimele cuvinte spuse de unul dintre pilotii avionului disparut in Oceanul Indian, potrivit Japan Times.

In loc de varianta data publicitatii anterior, "OK, noapte buna", pilotul ar fi spus "Noapte buna Malaysia 370".

Aceasta rectificare va atrage, cel mai probabil, critici din partea rudelor celor care se aflau la bordul avionului. Oamenii s-au declarat deja nemultumiti de faptul ca guvernul din Malaysia si compania aeriana au declarat, pe 24 martie, ca avionul s-ar fi prabusit, fara sa aiba dovezi.

Oamenii au cerut imediat ca cele doua institutii sa-si ceara scuze pentru anuntul facut.

"Vrem ca guvernul malaezian si compania aeriana sa isi ceara scuze pentru ca pe 24 martie au anuntat ca avionul s-a prabusit si ca toti cei de la bord au murit, fara sa aiba dovezi", a declarat Jiang Hui, reprezentantul familiilor.

Sursa: Sky News

VIDEO PROTVPLUS.RO