Cum arata o "mineriada" in Bolivia. Minerii au atacat politistii cu dinamita. VIDEO

Ultima actualizare: 04-04-2014 06:58

Politia din Bolivia a avut parte de confruntari violente cu minerii din regiunea Cochabamba, din centrul tarii, in urma unui protest fata de noua lege a mineritului.

Violentele au avut loc luni, 31 martie, iar fortele de politie au fost nevoite sa faca fata unor explozii cauzate de dinamitele minerilor, care - de aceasta data - au fost folosite in scop ofensiv. Minerii au pus adevarate capcane explozive pe drumurile pe care se aflau politistii - momente care au fost suprinse si de camerele de luat vederi ale jurnalistilor.

Conform Associated Press, comandantul fortelor de politie, Alberto Suarez, a declarat ca autoritatile doresc ca minerii sa vina la discutii, pentru a gasi o solutie pasnica de rezolvare a conflictului.

Organizatia minerilor din Bolivia contesta noua lege a mineritului, care a fost aprobata in weekend. Acest act normativ interzice minerilor independenti sa colaboreze cu firme private pentru a efectua operatiuni de exploatare a resurselor naturale ale tarii. De asemenea, orice contract de minerit trebuie sa fie aprobat de autoritati.

Guvernul sustine ca aceasta decizie a fost luata pentru a preveni invazia necontrolata a companiilor multi-nationale.

In Bolivia sunt aproximativ 100.000 de mineri independenti. Ei sunt aliati politici ai presedintelui Evo Morales si sunt scutiti de unele taxe.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO